Apple avslöjar iPhone SE

Den senaste processorn och kraftfull kamera till ett lockande pris

Under åren har de senaste modellerna av Apples populära smartphone ständigt tagit ett kliv upp bland prisklasserna, för att i dagsläget tillhöra lyxsegmentet. Därför är det högst intressant att tillverkaren nu har avslöjat en ordentligt prisvärd mobiltelefon, som ändå levererar den senaste tekniken under huven.

2020 års modell av iPhone SE kommer med Apples senaste processor A13 Bionic, samma chip som sitter i iPhone 11. Det ger en hel del kraft att driva den här mindre telefonen som rent designmässigt är slående lik tidigare telefoner från tillverkaren - främst iPhone 7 och 8.

Specifikationer

Skärmen på nya iPhone SE är en Retina-HD-display på 4,7” med en upplösning på 1334 x 750 pixlar. Den mindre storleken ger ändå skärmen en relativt hög pixeltäthet på 326 ppi.

Vidare kommer iPhone SE med en kompetent huvudkamera på 12 MP och stöd för videoinspelning i 4K, 60 fps. I fronten sitter också en selfiekamera på 7 MP.

Telefonen har stöd för de senaste trådlösa teknikerna i form av WiFi 6 och Bluetooth 5.0. Den har dock inte stöd för det kommande 5G-nätet.

Trådlösa hörlurar och laddning

Apple fortsätter med sitt fokus på trådlösa hörlurar. iPhone SE har nämligen inte en kontakt för 3,5 mm kablar. Här får du istället använde de medföljande hörlurarna, som du kopplar in genom telefonens Lightning-port, eller just trådlösa hörlurar. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av dessa nu för tiden, vilket gör det enkelt att ta steget över om du skulle vilja göra det.

iPhone SE är vattentålig ner till 1 meters djup och har IP67-certifiering.

När det kommer till batteriet menar Apple att det håller ungefär lika länge som en iPhone 8. Den har stöd för snabbladdning genom adaptrar med minst 18 W. Det ger 50 procent batteri efter endast 30 minuters laddning.

Har du tillgång till trådlös laddning med Qi kan vi också meddela att nya iPhone SE även kommer kunna laddas genom detta utan problem.

iPhone SE ser ut att bli en ordentlig utmanare i mellansegmentet av smartphones. Med en kraftfull processor, en kraftfull kamera och en beprövad design i ett prisvärt paket finns det mycket att tycka om här. Så är du ute efter en ny telefon är iPhone SE ett alternativ värt en titt. Du hittar alla modeller genom knappen här nedanför.