2020-04-30

Assassins’s Creed Valhalla avslöjas

Den första trailern är ute

Efter en lång heldagsstream med ritande och pusslande i Photoshop så avslöjade Ubisoft till sist det nya spelet i den omåttligt populära serien Assassin’s Creed. Spelet får undertiteln Valhalla, och sett till den färdiga bilden verkar det handla om en kombination av både vikingar och europeisk medeltid - kanske på de brittiska öarna.

Efter Assassin’s Creed Origins har serien tagit ett ordentligt kliv mot rollspelens öppna världar, den största inspirationskällan har förmodligen varit The Witcher 3. Allting pekar därför på en fortsättning i samma spår, med stor frihet, många varierade uppdrag och en gigantisk värld att utforska.

Båtar har tagit en allt mer central roll sedan de först introducerades i Assassin’s Creed III. Vikingar känns som en naturlig utveckling av den trenden och kanske får det ta en lika stor plats som i piratspelet Assassin’s Creed IV.

BossLogic ritar

Du kan se en snabbspolad version av spelets första stream, där BossLogic ritar spelets potentiella boxart, här nedanför.


Ubisoft avslöjade officiellt spelet i sin helhet live klockan 17:00 torsdag 30/4. Du kan bänka dig och se trailern här på sidan, eller passa på att säkra ditt exemplar genom knappen här nedanför.