Video: Logitech G915 TKL

Lyxigt, trådlöst och mekaniskt i mindre format

Med G915 satte Logitech en ny standard för både form och funktionalitet för trådlösa mekaniska gamingtangentbord. Nu är G915 TKL, en mer kompakt variant utan numerisk del eller makroknappar, äntligen här. Se videon för genomgång och intryck.

Marknadsledande

Det som utmärker G915-modellerna på marknaden är deras kombination av hög trådlös gamingprestanda, generösa extrafunktioner och slimmad formfaktor - samtidigt som de erbjuder oerhört bra batteritid. Inget annat tangentbord erbjuder samma kombination av finesser, vilket är varför G915 anses som kungen bland trådlösa gamingtangentbord just nu.

Precis som sin storebror erbjuder TKL-varianten mekaniska brytare i lågprofilsformat, GL Tactile eller GL Clicky, tillsammans med blixtsnabb trådlös uppkoppling genom Logitech Lightspeed. Därtill har tangentbordet Bluetooth, och du kan enkelt skifta mellan de två anslutningarna med dedikerade knappar.

Att kunna alternera mellan Lightspeed och Bluetooth gör tangentborden ypperliga för dig som exempelvis har både stationär och bärbar dator, eller för dig som vill spela både vid datorn och teven. Tangentbordet har dessutom dedikerade mediaknappar och ett volymhjul.

Extrem batteritid

Nykomlingen har även fått förbättrad batteritid mot sin fullstora föregångare, vilken redan hade imponerande sådan. G915 TKL erbjuder minst 40 timmar speltid, med betoning på minst. Med 40 timmar avses det sämsta möjliga scenariot med maximerade Lightsync RGB-effekter och full ljusstyrka. Föregångaren G915 hade 30 timmar som kortast speltid, men kunde användas hela 155 timmar utan laddning om man bytte till lugnare RGB och 50% ljusstyrka. Stängde man av bakgrundsbelysningen helt kunde man avnjuta upp till hela 1 200 timmar speltid.

Denna enorma batteritiden blir än mer imponerande när man tar i beaktning att de är oerhört slimmade tangentbord som inte tummar på varken funktionalitet eller prestanda. De är rejält byggda och basplattan är klädd i borstat aluminium, för en lyxig finish och skön tyngd.

Är du intresserad av ett påkostad och välsvarvat trådlöst tangentbord som passar för flera olika användningsområden kan du läsa mer om G915 TKL på knappen nedan.