Playstation 5 avslöjas

Mängder av nya spel och själva designen på konsolen

Under gårdagen så avslöjade Sony äntligen utseende på deras kommande konsol: Playstation 5. Tillsammans med den futuristiska designen följde även mängder av trailers till de kommande spelen till konsolen. Här nedanför har vi samlat alla spel som avslöjades, tillsammans med en trailer för vart och ett av dem.

Mycket nöje!

Horizon: Forbidden West

Dragplåstret var utan tvekan del 2 i Horizon-serien. Efter succén med Zero Dawn var det bara en tidsfråga innan nästa del skulle utannonseras. Aloy beger sig mot den förbjudna västern genom snö, öken och hav på jakt efter det som förstör hennes värld.

Demon’s Souls

Spelet som startade hela Souls-serien återvänder till PS5. Bakom remaken står Bluepoint, teamet bakom den mästerliga återskapningen av Shadow of the Colossus.

Resident Evil Village

Capcom fortsätter med förstapersonsskräcken från del 7 i Resident Evil Village. Utforska en mystisk stad i Rumänien som 7:ans protagonist Ethan. Varulvar och häxor verkar spela en stor roll här. Måhända kanske även vampyrer?

Spider-Man: Miles Morales

Insomniac fortsätter sin Spider-Man-succé med en ny man i huvudrollen. Miles Morales tar över stafettpinnen som Spindelman från Peter Parker i ett nytt vintrigt äventyr, lagom till releasen av PS5.

Deathloop

Arkane adderar multiplayer till sin formula med dynamiskt och kreativt gameplay i Deathloop. Kombinera detta med en tidsloop så finns det en hel del roligt att leka med här.

Project Athia

Studion bakom Final Fantasy XV visar upp deras nya projekt. Det finns inte mycket information att gå på, men fokus verkar ligga på fantasy och oerhört vackra vyer. Vi noterade också att protagonisten har moderna skor på sig?

Pragmata

Ett nytt postapokalyptiskt sci-fi-spel från välkända utvecklaren Capcom (Resident Evil, Street Fighter, Devil May Cry). Release 2022.

Hitman III

Trilogin avslutas med ännu mer kreativt mördande i levande miljöer. Den här gången bland annat i Dubai.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Duon fortsätter sitt äventyr, nu bland splittrade dimensioner. I trailern kastas vi mellan olika världar i ilsnabb fart. Ett tydligt exempel på kraften i den nya SSDn i PS5.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy från Little Big Planet ger sig ut på ännu ett äventyr, tillsammans med sina andra sockvänner. Det ser ut att bli lika putslustigt och underhållande som vanligt, men förstås ordentligt vackert på den nya konsolen.

Returnal

Från skaparna bakom Resogun och andra shooters kommer ett mystiskt spel om tidsloopar. Returnal ser ut att erbjuda mer narrativ än deras tidigare spel, tillsammans med imponerande grafik.

Oddworld Soulstorm

Den klassiska pussel- och plattformsserien får ett episkt nytt spel på Playstation 5.

Ghostwire Tokyo

Utforska ett övernaturligt Tokyo där spökliga väsen inte tycker om dig av någon anledning.

Gran Turismo 7

Den klassiska simulatorserien får en uppföljare till PS5. Mängder av bilar och bländande vacker grafik står på schemat här.

NBA 2K21

Basket tar klivet till nästa generation, och svett har aldrig sett verkligare ut.

Kena: Bridge of Spirits

Sagolikt äventyr med en asiatisk touch. Leder tankarna mot en interaktiv animerad film.

Stray

Cyberpunk-spel där robotarna har tagit människornas plats i världen. Du intar rollen som en katt (med ryggsäck!) och utforskar de neondränkta gatorna. Kanske som en budbärare?

Little Devil Inside

Du spelar som en räddsint äventyrare, på uppdrag från en stroppig herre som bara tar det lugnt medan du riskerar liv och lem. Ser ut att bli ett humoristisk action-äventyr med en unik grafisk stil.

Solar Ash

Från utvecklarna bakom Hyper Light Drifter kommer ett nytt 3D-äventyr med en unik grafisk stil och högt tempo.

Astro's Playroom

Lekfullt plattformsspel med den söta roboten Astro i huvudrollen. Kommer förinstallerat på konsolen!

Bugsnax

Octodad-utvecklarens helgalna nya spel där allt du äter blir en del av din kropp? Hamburgardjur och korvfingrar? Se bara trailern.

Godfall

Slå dig igenom en ogästvänlig värld med episka vapen och skinande rustningar i det här looter-slasher-spelet.

Goodbye Volcano High

Narrativt fokuserat spel med dinosaurier i huvudrollerna.

Destruction AllStars

Våldsamma strider med bilar. Ett Rocket League med målet att ta kål på fienden istället för att göra mål.