2020-06-22

Video: NZXT H1

Startpaket för det kompakta datorbygget

Suktar du efter en liten och elegant, men likväl kraftfull, gamingdator som kan stå stolt på skrivbordet?
Då kan NZXT H1 vara svaret. Inte bara är det ett läckert chassi med unik design, det är också ett chassi som gör det enkelt att steget över till den kompakta sidan.

Kompakta chassin med formfaktorn ITX kräver ofta tid och research från sin ägare. De snäva marginalerna kan göra det svårt att hitta delar som passar, särskilt om man vill använda mer högpresterande komponenter.

Med H1 trotsar NZXT detta och har gjort det mesta av jobbet åt dig - det är nämligen inte bara ett chassi. H1 är istället ett startpaket som utöver chassit inkluderar ett högkvalitativt nätaggregat med 650W 80+ Gold, en AIO-kylare, en riser-kabel och fördragna kablar.

Det här gör det väldigt mycket enklare att både bygga datorn och välja delar till den. De enda komponenterna med reella restriktioner är minnena, där höga kylflänsar kan vara begränsande, och grafikkortet. Men chassit kan ändock svälja många rejäla modeller med tre fläktar, tack vare dess stående layout.

Utöver upplägget med förmonterade komponenter är layouten en stor bidragande faktor till varför det här chassit varit oerhört framemotsett. H1 är egentligen ett relativt stort chassi i ITX-sammanhang, cirka 14 liter, men då det främst bygger på höjden tar det inte mycket skrivbordsyta i anspråk. Därtill pekar moderkorkortets anslutningar neråt och alla kablar träs ut igenom en öppning i chassits bakre nederkant, för ett än mer elegant utseende.

Sammantaget är NZXT H1 ett oerhört välsvarvat chassi och en frisk fläkt på chassimarknaden. För dig som vill ta steget över till ITX är det dessutom ett väldigt attraktivt paket, både ur ett pris- och användarperspektiv.
Är du intresserad av dem kan du läsa mer via knapparna nedan.