2020-06-24

Video: Odyssey G9

Samsung har gjort det igen.

Med den nya monsterskärmen Odyssey G9 omdefinierar Samsung än en gång vad en gamingskärm kan vara för något. Se videon för vår genomgång.

Nytillskottet G9, vars fulla namn är C49G95, ser vid första anblick ut att vara ganska så lik sin föregångare C49RG90, men avslöjar vid användande en ännu mer uppslukande spelupplevelse.

Nyckel till detta sitter i skärmens välvning. G9 har en aggressiv välvning om 1000R, i jämförelse med dess föregångares mycket mildare 1800R. Detta får skärmen att ta upp en större del av periferin och att spela på den känns mer som en simulator-upplevelse än att spela på en vanlig datorskärm.

Det är dock inte bara formen på panelen som förändrats, utan även själva panelen. Odyssey G9 bjuder på hela 240 Hz i uppdateringsfrekvens tillsammans med 1ms responstid, G-Sync Compatible och FreeSync Premium Pro för en silkeslen spelupplevelse.

Specifikationerna tillsammans med formfaktorn bäddar för grymt häftiga spelupplevelser, särskilt i spel som tar nytta av ett bredare synfält. Exempel på sådana kan vara tredjepersonspel och racingspel, rymdsimulatorer eller förstaspersonspel med stöd för vidare synfält. Vi kommer komplettera videon med en gameplay-video vid senare tillfälle, för att ge exempel på hur den är att spela på.

Därtill bjuder den ultrabreda VA-panelen på Quantum Dot, HDR 1000 och god färgåtergivning tillsammans med upplösning 5 120 x 1 440 pixlar. Skärmen går även att dela upp i PbP, Picture by Picture, och är suverän för produktiva sysslor när den inte spelas på.

Sammantaget är Odyssey G9 en oerhört häftig gamingskärm som kombinerar extrem prestanda med ett än mer extremt bildförhållande. Resultatet är återigen en spelupplevelse utöver det vanliga och är det något du eftersöker vill du definitivt spana in den här modellen via knappen nedan.