2020-06-26

Video: Lenovo IdeaPad 5

Förvånansvärt lyxiga mellanklasslaptops

Lenovos filosofi är att de vid varje generationsskifte ska ta funktioner från de övre priskategorierna till modellerna i de lägre. Med mellanklasserien IdeaPad 5 har de nu nått en kulmen där serien nästan kan klassas som premium, trots dess prispunkt, för att de fyllt på med premiumfunktioner under lång tid. Se videon för vår sammanfattning av och våra tankar kring de nya modellerna.

IdeaPad 5 finns i två storlekar, 14” och 15.6”, och vi erbjuder två konfigurationer per storlek. Vi har modeller både med processorer från AMD och Intel, där de förstnämnda även är utrustade med fingeravtrycksläsare. AMD-varianterna har också lite bättre batteritid och snäppet snabbare RAM, men Intel-varianterna har dubbla mängden. I övrigt är de olika modellerna väldigt lika i funktionalitet och prestanda.

Gemensamma nyheter för alla modeller, som alla bidrar till ett förvånansvärt lyxigt helhetsintryck, är fantastisk passform och byggkvalité för mellanklassen. 14”-modellen är byggd helt i metall, medan 15”-modellen har underrede i plast - och båda känns oerhört välbyggda. De klarar till och med laptop-testet, att kunna öppna datorn med ett finger utan att den rör sig, vilket är ovanligt för priskategorin.

Därtill bjuder de på högtalare på ovansidan, IPS-skärmar, webbkameror med skjutlucka, NVMe-lagring, Wi-Fi 6, grym batteritid, bra styrplattor och Lenvos alltid trevliga tangentbord. Alla modeller har även stöd för laddning över USB-C, men endast AMD-varianterna har medföljande laddare med USB-C. Till Intel medföljer AC-adpter istället, men de går alltså att ladda över USB-C.

Sammantaget är IdeaPad 5 oerhört prisvärda och väl avrundade modeller som passar utmärkt för såväl hemmakontor, vardagen och studenter. Du hittar alla våra modeller via knappen nedan.