2020-07-08

Video: Acer Predator XB273UGS

Snabbtitt på väl avrundad gamingskärm

Med den vida uppskattade modellen XB271HU träffade Acer Predator rätt och hittade receptet för hur en gamingskärm för allround-bruk ska vara. De kombinerade bra bildkvalitet, balanserad pixeltäthet, suveräna spelegenskaper och ett justerbart stativ i ett sammantaget attraktivt paket. I den här videon tar vi en snabbtitt på uppföljaren till den modellen, XB273UGS, som tagit essensen av sin föregångare in i 2020.

Förbättrad panel

XB273UGS har omarbetats på alla plan, men det är framförallt i panelen vi ser de stora förbättringarna. Nykomlingen erbjuder fortsatt en 27” stor IPS-panel med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar, vilket ger bra detaljrikedom samtidigt som det är förhållandevis lätt för moderna grafikkort att driva i höga uppdateringsfrekvenser.

Men panelen är ny och erbjuder markant förbättrad färgrymd, nu upp till 95% DCI-P3, samtidigt som den också är snabbare. Återigen är det upp till 165 Hz över DP som gäller, men den är rappare nu. XB273UGS har 1 ms GTG responstid och har minimal ghosting med overdrive, på förinställda normal-läget. Därtill bjuder den på högre ljusstyrka, nu 400 cd/m², tillsammans med HDR 400.

Vi bjuds även den här gången på adaptiv synkronisering för grafikkort från NVIDIA, men den här gången är det G-Sync Compatible istället för vanlig G-Sync. Vanlig G-Sync kräver påkostad extra hårdvara, vilket är varför den nya modellen introducerats på marknaden till ett markant lägre rekommenderat pris än sin föregångare. Synkroniseringen på XB273UGS är aktiv över hela spannet, från 1 - 165 Hz, för gaming utan tearing även i de mest tungdrivna titlarna.

Ny design

Skärmens design har även den arbetats om, där vi numer möts av en ljusare panel nedanför skärmpanelen. Denna har nu RGB, men belysningen är relativt begränsad sett till både inställningsmöjligheter och animationer. Vi bjuds återigen på tunna skärmkanter längs de tre andra sidorna, för ett modernt intryck.

Acer har också valt ett annat stativ den här gången. Det är en praktisk variant med fulla justeringsmöjligheter, inklusive pivot, som känns både stadig och högkvalitativ utan att vara skrymmande.

Sammantaget bjuds vi återigen på en väl avrundad gamingskärm som kommer passa väldigt många gamers, oavsett om det handlar om snabba eller vackra spel. Därtill bjuder IPS-panelen på en förträfflig vardagsupplevelse med trevliga färger och hög ljusstyrka. Du kan läsa mer om XB273UGS via knappen nedan.