Galaxy-nyheter från Samsung

Nya telefoner, smarta klockor, surfplattor och mer

Under eftermiddagen så visade Samsung upp en hel rad nya produkter i den världskända Galaxy-serien, som till största delen huserar deras telefoner. Presentationen fokuserade dock inte bara nya telefonerna Samsung Galaxy Note 20 och 20 Ultra, utan plats lämnades även till deras surfplatta, Galaxy Tab S7, och hörlurarna Galaxy Buds Live.

Här tänker vi gå igenom allt det nya som visades upp.


Samsung Galaxy Note 20 & 20 Ultra

Årets modeller av pennförsedda Galaxy Note kommer med en hel del uppdateringar. Processorn kommer från Samsung själva, i form av Exynos 990 - samtidigt som RAM-minnet har uppgraderats till LPDDR5 med en storlek på 12 GB. Båda telefonerna har också stöd för 5G.

Kamerorna utgör den största skillnaden rent designmässigt, samtidigt som de förstås har blivit snäppet vassare.

Vanliga Note 20 kommer utrustad med en uppsättning med en selfie-kamera i fronten och tre dedikerade kameror på baksidan. Zoom-nivån når upp till 30x och teleobjektivet har en upplösning på 64 MP. Denna kompletteras med en vid och en vidvinkelkamera, både på 12 MP.

Note 20 Ultra kommer i sin tur med ett teleobjektiv på 108 MP. Vidvinkelkamerorna har samma upplösning som Note 20, men arbetar tillsammans med en djupsensor som den vanliga modellen saknar.

Skärmen är sig lik från förra årets modell, med en upplösning på QHD+. Nytt för i år är Ultra-modellen, som blir först ut bland Galaxy Note med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Den snabbare uppdateringen, plus den minskade latensen i pennan, gör att S Pen nu känns ändå mer följsam att använda än någonsin tidigare.

Ett genomgående tema för alla produkter i dagens presentation var färgen brons. Alla tre nyheter kommer i den här färgen - inkluderat båda nya Galaxy Note 20-modeller.


Galaxy Tab S7

De två nya surfplattorna från Samsung, Galaxy Tab S7 och S7+, har även dem tagit ett antal steg framåt. 120 Hz Super AMOLED är vad som gäller för skärmarna på alla modeller. På insidan hittar vi processorn Snapdragon 865+, 6 GB RAM och stöd för WiFi 6

Även Tab S7 kommer med nya S Pen, likt Note 20-modellerna. Precis som för telefonerna innebär detta en avsevärt mycket smidigare och följsammare upplevelse.


Galaxy Buds Live

I samband med nya Note 20 släpper Samsung även en ny uppsättning Buds-hörlurar. Den stora nyheten här är aktiv brusreducering, som låter dig lyssna på din musik utan att störas av allt ljud i bakgrunden.

Vidare har formen anpassats för att Galaxy Buds Live ska kunna bäras under hela dagen, utan att för den delen börja skava mot eftermiddagen.

Batteriet håller lurarna vid liv i upp till 6 timmar, plus 12 till genom fodralet. 10 minuters laddning är allt som krävs för att få 90 minuters aktiv tid från Buds Live.


Galaxy Watch 3

De nya smarta klockorna från Samsung kommer i två olika utföranden med en stor och en liten modell. Det utsatta målet är att skapa smarta klockor som liknar vanliga armbandsur så nära som möjligt.

Den största skillnaden jämfört med tidigare modellen är skärmytan. De mindre kanterna leder naturligt till mer skärm, utan att göra klockorna större.

Hälsofunktionerna har tagit ett ordentligt steg uppåt, bland annat genom funktioner som blodsyremätaren och en sensor som mäter fall.


Galaxy Z Fold 2

Samsung lyfte dessutom på skynket från deras nya vikbara telefon. Galaxy Z Fold 2 lovas vara mycket mer hållbar än den första modellen och Samsung har jobbat hårt för att möta problemen som vikbara telefoner ställs inför. De använder sig bland annat av supertunt glas och en särskild typ av borste för att skydda mot vardagens hot som skräp och sten.

Fler nyheter om den här spännande telefonen väntas avslöjas 1 september i år.