2020-09-25

Video: Corsair 4000-serien

Helt ny chassiserie i mittensegmentet

Med 4000-serien gör Corsair ett omtag på deras mittensegment och de nya chassina är omarbetade från grunden. Med de nya modellerna introducerar Corsair också ett uppdaterat designspråk, med eleganta linjer, ett nytt triangelmönster för alla perforerade plåtar, ett nytt typsnitt och flera smakfullt utplacerade gula accentdetaljer.

Serien innehåller tre modeller, vilka alla är relativt kompakta miditowers. De delar alla samma stomme, vilken bland annat har förbättrad kabeldragning, men har olika frontpaneler. 4000D har en solid frontpanel i plåt, medan syskonet 4000D Airflow har en perforerad frontpanel i plåt istället. Modellen iCUE 4000X har däremot en frontpanel i glas, och har utrustats med tre RGB-fläktar.

Nykomlingarna bjuder alla på ett trevligt helhetspaket vid respektive prispunkt och kommer passa många olika typer av byggen, särskilt med tanke på att de alla finns både i svart och vitt. Ska du bygga ett mer högpresterande system rekommenderar vi dock primärt 4000D Airflow, då de andra två inte har samma möjlighet till högt luftflöde.

Är du intresserad av någon av de nya modellerna hittar du dem via knappen nedan.