2020-10-16

Video: Taurus GM1 och GM1 Wireless

Taurus fortsätter växa med nya, lätta gamingmöss

Idag presenterades nya Taurus GM1 och GM1 Wireless, två högpresterande gamingmöss med oerhört låg vikt och moderna funktioner. De är båda helt plug-n-play, vilket innebär att inställningar görs direkt på musen istället för i mjukvara.

GM1 Wireless

För dig som letar efter en smidig och läcker trådlös gamingmus med en av marknadens lägsta vikter kan Taurus GM1 Wireless vara modellen för dig. Med en vikt på bara 72g, USB-C-laddning, högkvalitativa Omron-brytare och den till trådlösa möss särskilt framtagna sensorn Pixart PMW3335 är detta en högpresterande trådlös gamingmus av modernt snitt.

GM1 Wireless är ergonomiskt utformad för högerhänder, med mattsvart ytskikt och vaxkakemönster för lägre vikt. Föredrar du ett fast hölje vid handflatan ingår det som alternativ, vilket du enkelt byter till. Musen är också utrustad med RGB som stängs av automatiskt när du använder musen, för att spara på batteriet.

Batteritiden är upp till 55h med RGB avstängt och du laddar med den medföljande, flätade USB-A till USB-C-kabeln. Det ingår även en USB-C till USB-A-adapter som du kan sätta den inkluderade 2.4 GHz-dongeln i, så att du får den så nära musen som möjligt samtidigt som du har kabeln nära tillhands för laddning.

GM1

Är inte trådlösa möss din grej kan istället trådbundna GM1 vara rätt för dig. Utformning- och funktionsmässigt är de två mössen lika, men skiljer sig på några viktiga punkter.

Den stora skillnaden är att GM1 är än lättare. Här får du en av marknadens absolut lättaste gamingmöss, med en vikt på blott 58g. Vikten och balansen går att justera stegvis upp till 82g med inkluderade vikter, och även här får du möjligheten att byta till ett slätt hölje.

Precis som sitt trådlösa syskon är GM1 utrustad med högkvalitativa Omron-brytare, men har däremot en annan sensor. Här får du Pixarts oerhört populära PMW3360, en sensor som i olika versioner använts i många av marknadens mest omtyckta gamingmöss för e-sport.

Även GM1 är utrustad med en flätad lättviktskabel med glatt ytskikt, för bra glid, och till båda modellerna ingår en extra uppsättning skates.

Release 30 oktober

Är du en e-sportare som föredrar en trådbunden mus med extremt låg vikt eller en modern gamer som suktar efter trådlös variant med smidigheten det medför, och dessutom låg vikt och hög prestanda, är GM1 och GM1 Wireless två möss du vill spana in.

Taurus GM1-serien släpps 30 oktober, men du kan förboka ditt exemplar redan nu via länken nedan.