2020-11-04

Video: Razer Raptor

Vad är grejen?

Med gamingskärmen Raptor erbjuder Razer något annorlunda.
Istället för att rikta in sig mot den stora massan har de valt att ge alla Razer-entusiaster och de som letar efter något mer unikt en skärm med ett distinkt och lyxigt designspråk.

Nyckeln till designen är stativet.
Raptor står stadigt på en rejäl, tung och påkostad fot som är gjord av ett överdimensionerat stycke aluminium, vilken dessutom har en RGB-list som löper längs undersidan.

På baksidan av stativet har Razer inkorporerat kablarna i designen på ett finurligt sätt. Det ingår fem Razer-gröna, platta kablar som placeras i skåror, för ett enhetligt och unikt utseende olik alla andra skärmar vi testat tidigare.

Även baksidan av själva skärmen har annorlunda design, den är nämligen tygklädd.
De använder ett mörkgrått tyg med en relativt skrovlig finish, som äter upp ljus bra och som agerar en stark bidragande faktor till skärmens exklusiva design.

Men det är inte bara designen som gör Raptor till en attraktiv skärm, utan även panelen.
Razer har använt en 27” stor, högkvalitativ IPS-panel med upplösningen 1440p, uppdateringsfrekvensen 144 Hz, FreeSync Premium Pro, G-Sync Compatible och en svarstid på 1 ms GtG med ULMB aktiverat.

Skärmen är dock mer än bara en gamingskärm.
Med 380 cd/m² i ljusstyrka, en suverän och matt ytbehandling, 95% DCI-P3, HDR 400 och 8 bit + FRC i färgdjup erbjuder den här skärmen en utomordentligt trevlig allmänupplevelse och är ett bra alternativ för dig som gör mer än att bara spela på din skärm.

Är du intresserad av Razer Raptors unika design och trevliga panel kan du läsa mer om den nedan, men glöm inte att se videon först!