Sony Back to School

Vilken Ryzen väljer du?

Tankar om de olika modellernas ändamål

Om du är ute efter att uppgradera till en ny processor erbjuder nya AMD Ryzen 5000-serien ett oerhört attraktivt helhetspaket utan direkta svagheter – men vilken modell passar dig bäst?
I den här videon pratar vi om de nya modellerna och till vad vi tycker de passar.

De fyra nya modellerna erbjuder alla markant förbättrad IPC och enkeltrådad prestanda, vilket gjort att de kommit ikapp, och i många fall gått om, i spel och andra applikationer där låg latens är viktigt, så som Phothoshop. För allroundbruk och produktiva sysslor som nyttjar många trådar har de utökat deras redan beskedliga ledning i konsumentklassen.

AMD har dessutom lyckats med denna bedrift utan att höja effektförbrukning över huvud taget, och har alltså förbättrat sin redan marknadsledande effektivitet. De är även kvar på samma moderna plattform med stöd för PCIe 4.0 som de använde för Ryzen 3000-serien, med chipseten X570 och B550 i spetsen.

Är du intresserad av de nya modellerna hittar du sextonkärniga Ryzen 9 5950X, tolvkärniga Ryzen 9 5900X, åttakärniga Ryzen 7 5800X och sexkärniga Ryzen 5 5600X via länken nedan.