8444 RE4
Dubbelklick Före (Special)
2020-12-10

Video: RX 6900 XT

AMD Radeons flaggskepp är släppt, vi summerar prestandaläget

Idag släpps tredjepartsmodellerna av AMD Radeons flaggskepp i RX 6000-serien och med det är den första vågen av nya toppmodeller släppta från båda lägren. I den här videon summerar vi snabbt nykomlingen RX 6900 XT och det generella prestandaläget i grafikkortsmarknadens toppskikt.

Precis som förväntat är Radeon RX 6900 XT ett extremt kraftfullt grafikkort som passar bra för högupplöst gaming, men lyckas inte knipa förstaplatsen. I 1080p och 1440p placerar den sig mellan RTX 3080 och RTX 3090, men tappar lite mark i 2160p. AMD har heller inte kommit ikapp i ray tracing, även om de har gjort markanta framsteg, och har fortfarande inte sjösatt sin motsvarighet till DLSS.

Med RX 6000-serien, som även kallas Big Navi, har AMD tagit steget över till den rykande färska arkitekturen RDNA 2 och det är ännu för tidigt att sia om vilka prestandavinster vi kan se fram emot genom optimeringar och mognade drivrutiner. Redan nu bjuder de på konkurrenskraftig spelprestanda och energieffektivitet, men bara tiden kan utvisa exakt hur mycket mer den nya arkitekturen har att erbjuda.

Den nya arkitekturen erbjuder dock redan nu HDMI 2.1 och fullt stöd för kommande DX 12 Ultimate, vilket bland annat innefattar Microsoft Directstorage. De har även en funktion som heter Super Resolution på ingång, vilken förväntas vara någon typ av uppskalning som bidrar till bättre prestanda utan att tappa skärpa.

Du hittar våra modeller via knappen nedan. Det råder stor brist på de nya modellerna och vi räknar med att få in blott en handfull grafikkort under 2020, så räkna med lång väntetid om du beställer vid release.