2021-02-02

Varmilo med EC-brytare

Ny typ av brytare från omtyckta tangentbordstillverkaren

Nu kan vi äntligen välkomna Varmilo-tangentbord med EC V2-brytare till sortimentet. I videon pratar vi om vad EC-brytare är för något, hur Varmilos olika modeller ter sig och ger smakprov på hur de låter.

Vi erbjuder tre olika typer av EC-brytare. De är alla helt linjära varianter utan fysisk brytpunkt, men skiljer sig i hur mycket kraft det krävs för att nå brytpunkten. De registrerar alla nedslag tidigt, med totalt 2mm pre-travel och 4mm travel. I regel passar högre motstånd bättre för gaming, och lägre för att skriva på.

EC Rose – 55g

Rose är den styvaste av de EC-brytarna och lägger sig mellan MX Red och MX Black i hur mycket kraft som krävs för att nå brytpunkten. Därför passar denna bra för dig som spelar, då den erbjuder distinkta nedtryck med bra feedback i fjädern. Att den är trögare än sina syskon gör också att den passar bättre för dig som gillar att väga med fingrarna på WASD, utan att riskera att trycka av misstag.

EC Sakura – 45g

För dig som är ute efter en mer allroundinriktad brytare är Sakura modellen för dig. Sakura har samma motstånd som MX Red, vilket är en populär mekanisk brytare som passar väldigt bra både för gaming och för att skriva på.

EC Daisy ­– 35g

Om du är ute efter en brytare som är suverän att skriva med är Daisy ett oerhört intressant alternativ. Med fjäderlätta fjädrar dansar fingrarna outtröttligt fram på tangenterna och den lämpar sig suveränt för touch typing, att du inte trycker ned tangenterna helt när du skriver.

För dig som är van vid trögare tangenter vill vi dock förvarna dig om att du kan behöva vänja om dig när du tar steget över till Daisy. Det krävs väldigt lite tryck för att registrera ett nedslag, vilket kan innebära att du trycker ned tangenterna av misstag om du är van vid att luta handen emot tangentbordet. Därför lämpar de sig också generellt sämre för gaming. När du väl vant dig vid dem är de dock fantastiskt trevliga att skriva på och skonsamma mot händerna.

Nedan hittar du vårt aktuella sortiment vid publiceringen. Vi kommer ta in fler modeller och uppdatera sortimentet löpande, så håll utkik om du är intresserad av andra modeller. Den vita modellen från videon är exempelvis på ingång senare under februari, om du är intresserad av den.