2021-02-11

Smartmi Air Purifier

Modern, smart och kompakt luftrenare besöker studion

Vill du förbättra luftkvalitén därhemma eller stålsätta dig inför den stundande pollensäsongen kan en luftrenare vara en väldigt sund investering. I den här videon tar vi en snabbtitt på nya Smartmi Air Purifier, som är en kompetent och modern luftrenare i ett kompakt format.

Smartmi Air Purifier är utrustat med ett HEPA13-filter som utöver att döda bakterier, virus och mögel även filtrerar bort 99,9% av alla skadliga partiklar ur luften, ned till 2,5 mikrometer i storlek. Som referens är pollenpartiklar vanligtvis 5 till 11 mikrometer stora.

Smartmi Air Purifier är också kompatibel med ersättningsfilter gjorda för Xiaomis luftrenare, då det är Smartmi som tillverkar deras modeller. Den är specificerad för ett flöde på 400 m³/h enligt Clean Air Delivery Rate-standarden och passar för ytor upp till 48m².

Utöver effektiv luftrening erbjuder Smartmi Air Purifier också en modern design med OLED-skärm och en tillhörande app. OLED-skärmen visar bland annat aktuell luftkvalitet. Den visar både PM2.5-värdet, andelen skadliga partiklar som är 2,5 mikrometer stora, och TVOC-värdet, andelen flyktiga organiska ämnen. Därtill visar den också temperatur och luftfuktighet.

På OLED-skärmen, genom handgester ovanför OLED-skärmen, med röstassistent eller med Xiaomi Home-appen kan vi också alternera mellan tre olika förinställda lägen, där vi rekommenderar det av sensorerna styrda automatiska läget. Då anpassar sig luftrenaren dynamiskt efter rådande förhållanden och ökar på flödet om luftkvalitén skulle sjunka, exempelvis om du lagar mat som producerar mycket os.

I appen får vi också tillgång till grundläggande inställningar och möjligheten att skapa enkla automationsregler. Då kan du exempelvis schemalägga luftrening, ställa in att den bara ska vara aktiv om luftkvalitén sjunker och mycket mer.

Efter att du sett videon kan du läsa mer om den via länken nedan.