2021-02-25

Corsair Katar Pro XT

Prispressad modell som inte tummar på prestanda

Med Katar Pro XT erbjuder Corsair ett lätt och prisvärt alternativ till dig som letar efter en enkel men högpresterande gamingmus för e-sport.

Katar Pro XT är en relativt kompakt, symmetrisk mus anpassad för högerhänder och lämpar sig bäst för claw- och finger tip-grepp. Den har en simpel men solid konstruktion med texturerade sidor i hårt gummi och matt, grynig plast på ovansidan.

Med Katar Pro XT introducerar Corsair också sin nya teknik för upphängningen av vänster- och högerklicken, Corsair Quickstrike, som ger snabbare och mer distinkta nedtryck än hos deras tidigare modeller. Brytarna som används är Omrons 50M, vilka är välbeprövade och pålitliga varianter som tidigare ofta använts i flaggskeppsmodeller.

Inuti Katar Pro XT hittar vi också en högpresterande optisk sensor, Pixart PMW3391, med upp till 18 000 DPI. I Corsairs mjukvara iCUE kan du ställa in exakt vilken DPI du vill ha mellan 100 och 18 000 DPI, på siffran. Där kan du också styra belysningen i scrollhjulet, skapa makron och kalibrera sensorn till olika underlag. Sist men inte minst har Katar Pro XT en så kallad paracord, en lätt och flätad kabel med låg friktion.

Se videon för vår genomgång och läs sedan mer om Katar Pro XT via länken nedan.