2021-03-14

Seasonic Syncro Q704

Chassi med unik nätaggregatsintegration

Syncro Q704 är ett annorlunda chassi. Det är skapat av nätaggregatstillverkaren Seasonic, och fokus ligger såldes på nätaggregatet och hur det interagerar med chassit.

I stället för att ansluta kablarna från komponenterna rakt in i moderkortet används en förlängningsmodul som kallas Syncro Connect, vilken ger enkel tillgång till alla kablar – även efter att datorn är monterad.

Utöver att ge oss alla anslutningar som normalt sitter direkt i nätaggregatet agerar Syncro Connect-modulen också fläkt- och aRGB-hubb, med en tillhörande mjukvara som låter oss styra fläktkurvor och färgsättning på ett och samma ställe.

Syncro Q704 är specifikt anpassat för att använda Syncro Connect-modulen och moderkortsplåten har utskurna segment som ger oss direkttillgång till moderkortets 24-pinkabel och de sex PCIe-anslutningarna på insidan av moderkortsplåten.

För att göra chassit än mer unikt har Seasonic även valt att använda inverterad layout, alltså att moderkortet sitter upp och ner. Detta ger oss en skorstenseffekt för grafikkortet, då det sitter med fläktarna uppåt och med utblås strax ovanför det. Det gör också chassit perfekt för dig som vill ha datorn till vänster om dig vid skrivbordet och samtidigt kunna se in genom den härdade glaspanelen.

Men utöver dess annorlunda upplägg är det ett relativt normalt modernt chassi i premiumklassen, med intag i fronten och utblås i både toppen och baken. Det har dessutom bra finish, god byggkvalitet och en läcker, nedtonad design med en elegant och halvöppen frontpanel.

Syncro Q704 finns i tre olika utföranden, vilka skiljer sig i effekt och 80+-certifikat på de medföljande nätaggregaten. Du hittar de tre modellerna via länken nedan.