2021-03-12

Epson EH-LS500

UST-projektor med smartfunktion och hög ljusstyrka

I den här videon packar vi upp och pratar om Epsons nya UST-projektor EH-LS500, vilken utmärker sig med hög ljusstyrka och medföljande Android TV.

UST står för Ultra Short Throw och innebär att projektorn projicerar bilden från kort avstånd, så att du slipper montera den högt och dra kablar i taket.

EH-LS500 kan producera upp till en 130” stor bild 82cm ifrån bildytan, eller ned till 65” från så nära som 40cm. Avståndet räknas från projektorglaset, inte från enhetens yttre, och glaset sitter cirka 23.5cm in på enheten.

Bilden projiceras med 3LCD, laserprojektion, som ger oss suverän livslängd utan typisk degradering och vi får upp till hela 60 månader eller 12 000 speltimmar lampgaranti, beroende på vilket som kommer först.

EH-LS500 har stöd för 4K-upplösning genom shifting-teknologi, uppskalning, HDR10 och stöd för 3D – men det är ljusstyrkan som utmärker den. Med upp till hela 4 000 lumen, både i vitt och i färg, går den att använda även i icke ljuskontrollerade miljöer, vilket annars sällan är fallet med traditionella hembioprojektorer.

Den höga ljusstyrkan i kombination med dess medföljande Android TV-sticka och inbyggda högtalare gör EH-LS500 till ett reellt TV-substitut, för dig som föredrar den vita duken över paneler.

Se videon för vår fysiska genomgång av projektorn och läs sedan mer om EH-LS500 via länken nedan, där du hittar den både i vitt och svart.