2021-03-15

Tomhawk ITX och ATX

Två chassin för Razer-entusiaster

I den här videon tar vi en snabbtitt på Razers chassin Tomhawk ITX och Tomahawk ATX. De är båda påkostade modeller trogna Razers estetik, med fokus på utseende.

De är rejält byggda i mattsvart stål och har mörkt tonade härdade glaspaneler på båda sidor, vilka är avtagbara och sitter på praktiska gångjärn. I fronten sitter gröna, upplysta Razer-loggor och undertill hittar vi Chroma RGB-lister som ger läcker belysning under chassit i valfri färg. Båda modellerna är också utrustade med både USB-A och USB-C i fronten.

Tomahawk-modellerna är dock inte lämpade för högpresterande system i standardutförande och vi rekommenderar att komplettera dem med fläktar.

ITX-modellen saknar helt medföljande fläktar och har endast plats för en intagsfläkt i fronten, vilken sitter bakom två filter. Den har dock plats för två intagsfläktar i botten, vilka kan tillgodose chassit med långt mer luft än vad den ensamma platsen i fronten kan. De platserna saknar däremot filter, så räkna med att rengöra datorn oftare om du använder de platserna utan att också komplettera med filter.

Du behöver även tänka på hur tjockt grafikkortet respektive fläktarna du ska använda är, då de delar på cirka 3.5 expansionsplatser i höjdled. Chassit har även plats för totalt tre 120mm-fläktar i toppen och baken, alternativt en 240mm-radiator i toppen.

ATX-modellen är däremot mer traditionellt utformad, med plats för två 120/140mm-fläktar i fronten i standardutförande, men som även kan ha rum för upp till tre 120mm-fläktar eller en 360mm-radiator om du tar bort en lucka i täckplåten och flyttar på hårddiskburen i botten. Detta påverkar dock hur långt nätaggregat du kan ha.

I ATX-modellen sitter en inkluderad utblåsfläkt baktill, men vi kan sätta upp till tre 120mm-fläktar eller en 360mm-radiator i toppen, med reservation för tjocklek om du redan har en 360mm-radiator i fronten. I ATX-modellen hittar vi också snygga detaljer som att täckplåten för nätaggregatet har en lucka som ger oss tillgång till kablarna från båda sidor, och som ger oss enklare tillgång till hårddiskburen med tre 3.5”-platser.

Sammantaget är Razer Tomahawk ITX och ATX två välbyggda och oerhört eleganta chassin, där den större delen av vikten lagts på utseende och lyxkänsla snarare än på prisvärdhet och högt luftflöde i standardutförande. Är du en sedan tidigare invigd Razer-entusiast eller någon som letar efter ett oerhört läckert chassi kan hittar du de två modellerna via länken nedan, tänk dock på att komplettera med fler fläktar.