2021-05-07

Samsung Galaxy Book

AMOLED och 5G bland nyheterna i återkomsten

Nu har Samsung äntligen återvänt till PC-scenen på bred front, och det med besked.

Deras nya Galaxy Book-serie, innehållande modellserierna Book, Book Pro och Book Pro 360, bjuder på moderna och konkurrenskraftigt prissatta alternativ både för dig som letar efter en enklare men välutrustad vardagslaptop och för dig som letar efter en ultraportabel av senaste snitt.

Samtliga nya modeller är utrustade med USB-C-laddning och Intels elfte generation Core-processorer, vilkas plattform också bjuder på Iris Xe-grafik, Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.1. Pro-modellerna är också så kallade Intel EVO-modeller, vilket bland annat innebär att de även bjuder på Thunderbolt 4 och stora batterier för storleken, med en angiven batteritid på upp till 21 timmar.

Men det är Book Pro-modellernas utformning och AMOLED-skärmar som är de stora dragplåstren. Den vanliga Book Pro-modellen är en traditionellt utformad laptop med exceptionellt nätta mått och låg vikt. 13.3”-modellen vi har med i videon väger in på ynka 868g och utmärker sig med att trots sin storlek erbjuda både USB-A och en fullstor HDMI.

Book Pro 360-modellen är istället en så kallad 2-in-1 med vändbar skärm, vilken har touch, och du får med en S Pen för att exempelvis anteckna och måla på skärmen med. Book Pro 360 kommer senare i sommar även i en 5G-modell, med en fysisk sim-kortplats. Vill du ha stöd för mobilt bredband redan nu finns vanliga Pro i en 4G/LTE-modell.

Vill du veta mer om Galaxy Book-serien rekommenderar vi varmt att se videon för vår fulla genomgång. Galaxy Book-serien släpps 14 maj och om du förbokar någon av Pro-modellerna innan dess får du Galaxy Buds Pro på köpet, värde 2 490 kr. Du hittar alla modeller via länken nedan.