2021-05-28

Huntsman V2 Analog

Nytt flaggskeppstangentbord från Razer

För dig som vill ha ett funktionsrikt, lyxigt och högpresterande tangentbord bör Razers nya Huntsman V2 Analog vara ett högintressant alternativ.

Razer har nämligen byggt vidare på deras förra flaggskepp, Huntsman Elite, och förbättrat både funktionalitet och kvalitetskänsla. Nycklarna till det stavas analoga brytare och PBT-tangenter.

De analoga, optiska och tillika linjära brytarna låter dig själv ställa in brytpunkten, från 1,5mm till 3,6mm, så att du kan välja hur snabbt de ska reagera på nedslag. Du kan dessutom ställa in två funktioner på samma tangent, med separata brytpunkter, för att exempelvis kunna gå och springa med samma knapp i ett spel.

Precis som Razers andra egenutvecklade optiska brytare är de förstärkta och utrustade med samma typ av fäste vi hittar på MX-brytare, vilket gör det enkelt att hitta ersättningstangenter i framtiden. Den här gången är det dock inte lika självklart att vilja göra det, då Huntsman V2 Analog utrustats med PBT-tangenter. De är så kallat Double Shot, vilket innebär att de har två separata lager plast – ett svart och ett halvtransparent, som släpper igenom RGB-belysningen genom tecknen.

I övrigt är det i dock i stora drag lik dess föregångare Huntsman Elite. Med andra ord bjuds vi på ett rejält bygge med en svart, borstad aluminiumtopp med elegant finish och ett lyxigt, avtagbart handledsstöd. Utöver att vara exceptionellt bekvämt är handledsstödet också RGB-belyst, och fästs med magneter och stift till tangentbordet.

Se videon för vår genomgång och demonstration av ljudprofilen i brytarna. Du hittar sedan Razer Huntsman V2 Analog via länken nedan.