2021-06-21

Meshlicious

ITX-chassi med låg volym och högt luftflöde

Idag tar vi en titt på ITX-chassit Meshlicious, som är nykomlingarna Sunny Side Up Designs oförskämt imponerande debut.

Meshlicious är ett stående ITX-chassi på 14,6 liter som kan hysa kraftfulla byggen, både sett till dimensioner och krav på friskluft. Chassits sidor utgörs nämligen av högkvalitativa, perforerade paneler på alla sidor, eller ja - alla förutom en om du väljer modellen med härdat glas på en sida. Panelerna kräver inga verktyg, utan snäpps fast, för att göra det enkelt att öppna och damma ur datorn med tryckluft – vilket är något som kommer behövas göras oftare med tanke på dess öppna sidor, även om meshen är designad för att hålla större dammpartiklar ute.

Chassit är dessutom förvånansvärt modulärt och lättarbetat för dess storlek. I standardutförande får vi plats med ITX-moderkort, ATX- eller SFX/SFX-L-nätaggregat, upp till 280mm-radiator, tre 2.5”-enheter och hela 334mm långa och 65 mm tjocka grafikkort. Det går också att bygga om för att antingen husera än tjockare grafikkort eller för att få plats med mer lagring, och då använda ITX-grafikkort istället.

Men det är standardutförandet som vi tror den stora majoriteten kommer använda sig av, då det blott för en kompromiss kan husera oerhört kraftfulla komponenter. Den stora kompromissen med det här chassit är att grafikkortet sitter helt inuti chassit, med anslutningarna nedåt. Kablarna ansluts underifrån och leds ut på chassits baksida, vilket beroende på hur långt ditt grafikkort är kommer innebära olika mycket ont om plats. Normala kablar kommer högst troligen inte passa, utan du behöver använda vinklade.

Vi vill verkligen betona att kravet på vinklade kablar kommer innebära kompromisser, där du behöver få tag i vinklade kablar som passar både ditt grafikkort och din skärm för att kunna använde chassit stående utan att sätta fötter på det. Med fötter på hade du istället kunna leda ut kablarna rakt nedåt, men det ingår inga standardiserade fötter.

Just nu är kompakta, vinklade DisplayPort-kablar relativt svåra att tillgå, men vi jobbar på att inkludera det i vårt sortiment så snart som möjligt. Det ingår en vinklad HDMI-kabel och andra sådana är enklare att tillgå, men det kan begränsa vilka skärmar och upplösningar du kan använda.

Men i övrigt är Meshlicious ett oerhört intressant ITX-chassi som bör intressera alla som är ute efter att bygga en kompakt men högpresterande dator. Meshlicious finns både med och utan härdat glas, men även med två olika typer av PCIe-risers. Vi rekommenderar varmt att välja samma generation som ditt grafikkort har, alltså PCIe 3.0 eller PCIe 4.0, för att undvika kompatibilitetsproblem. Både de härdade glassidorna och riser-kablarna går att byta ut i efterhand, och finns att köpa separat.

Du hittar alla våra varianter av Meshlicious och de olika tillbehören via länken nedan, vilka har release här 15 juli.