2021-09-27

Nyheter till PC och konsol

Samsung Odyssey G5 och G7 - nu med platta IPS

Nu har Samsung äntligen breddat gamingsortimentet med platta IPS-paneler, vilka kompletterar deras populära, tillika välvda VA-paneler. De har nu också ett suveränt alternativ för dig som vill ha en skärm för både din dator och ditt Playstation 5 eller Xbox Series X.

De nya modellerna i deras så kallade Flat Series heter Odyssey G7 (S28G700) och G5 (S27G500). De bjuder båda på suveräna gamingspecifikationer och bra färgrymd, men har olika inriktning.

G7 är en 28”-skärm för dig som vill kombinera PC-spelande med modernt konsolspelande. Den bjuder på en 4K-panel med 144 Hz uppdateringsfrekvens tillsammans med två HDMI 2.1-anslutningar, vilka ger dig 4K och 120 Hz med de nya konsolerna. Den har också Auto Source Switch, en funktion som du kan slå på för att låta skärmen automatiskt byta till den senaste källan som slagits på, för enklare byte mellan dator och konsol. För dig som inte har en av de nya konsolerna eller en dator kraftfull nog för 4K-spelande kan istället G5 vara ett bättre alternativ.

G5 är istället en typisk modern gamingskärm i mellansegmentet, med en väl avrundad funktionsuppsättning för PC-spelande. Här bjuds vi på en 27”-panel med 165 Hz uppdateringsfrekvens och upplösningen 1440p, vilket gör den markant mer lättdriven än G7 och passar därför bra med moderna mellanklassgrafikkort. Det här är inte en skärm som utmärker sig på något särskilt sätt, men en som erbjuder ett väldigt attraktivt helhetspaket vid prispunkten.

Se videon för vår fulla snabbsummering och en närmre titt på designen. Du hittar sedan de två modellerna via länken nedan.