2021-10-15

5600G och 5700G

AMD Ryzen-processorer med inbyggd grafik

Om du letar efter en processor som ger dig gott om vardagsprestanda och förhållandevis kraftfull inbyggd grafik får du inte missa AMD Ryzen 5 5600G och Ryzen 7 5700G.

De är båda APU:er utrustade med processorer från AMD:s kraftfulla och energieffektiva Zen 3-arkitetkur och grafikkretsar ur Vega-generationen. Dessa är tillräckligt kraftfulla för att ge fullt godkänd prestanda i många populära e-sporttitlar i 1080p, förvisso med låga grafikinställningar, utöver god vardagsprestanda.

Med tanke på den rådande grafikkortsbristen, särskilt i instegssegmenten, kan dessa vara intressanta alternativ för dig som vill spara in på grafikkortskostanden men ändå ha möjlighet till enklare gaming, eller för dig som letar efter en processor som kan brygga tills att du fått tag på ett dedikerat grafikkort.

I vilket fall vill vi belysa de här modellerna och rekommendera dig att kolla recensioner där dessa testas för ditt användningsområde, för att se om de kan ge dig ett prisvärt alternativ till att köpa både processor och ett dedikerat grafikkort. Eller om du bara letar efter en kraftfull processor till hemmakontorsdatorn.

Se videon för vår summering av de två modellerna och spana sedan in dem via länkarna nedan.