Sony Xperia 1 IV

Intel 12th gen

Alder Lake bjuder på stora nyheter

Nu har Intel presenterat den tolfte generationen Core-processorer och nykomlingen bjuder på en helt ny processorarkitektur och stora prestandaförbättringar. Först ut är de mest högpresterande modellerna, de överklockningsbara K- och KF-varianterna av Core i5, Core i7 och Core i9. De släpps alla 4 november, tillsammans med det nya chipsetet Z690.

I videon ovan summerar vi vad som är nytt med arkitekturen och går igenom specifikationerna för de sex modellerna som är först ut. Alla Intels konsumentprocessorer kommer framöver baseras på Alder Lake-arkitekturen, men resterande modeller släpps vid ett senare tillfälle.

Vi kommer utöver den här videon också publicera en video om det nya chipsetet Z690, som även det fått många betydande uppdateringar. Det är bland annat utrustat med PCIe 5.0, DMI 4.0 och kommer finnas i varianter med med antingen DDR5 eller DDR4, men vi har också den nya sockeln LGA 1700 att bekanta oss med. Håll utkik efter den videon nu i veckan, men tillsdess kan ni läsa mer om de nya processorerna och moderkorten via länken nedan.