2022-04-21

Vivobook Pro OLED

Exceptionell skärm i ASUS produktivitetsinriktad mellanklasslaptop

Det händer mycket i mellanklassen.

För bara ett par år sedan var det otänkbart att få en högkvalitativ OLED-panel i prisklassen, särskilt i kombination med produktivitetsanpassad prestanda. Men nu är vi där.

I den här videon går vi igenom ASUS Vivobook Pro OLED - en modellserie som erbjuder just den kombinationen, och NVIDIA Studio Laptop-certifikat därtill.

Om vi börjar med skärmarna är de rent ut sagt oförskämt trevliga för att sitta i en mellanklasserie. Vivobook Pro OLED finns i två modeller, den mindre 14X och den större 16X, och de har båda högupplösta paneler med bildförhållandet 16:10, hög ljusstyrka, HDR och enorm färgrymd.

Den kombinationen av specifikationer gör skärmarna till suveräna allround-alternativ som passar de allra flesta användarscenarion. Upplösningen och bildförhållandet gör dem suveräna för arbete, färgrymden gör dem lämpade redigering, ljusstyrkan gör dem läsbara även utomhus och OLED-teknikens äkta svärta gör att dem superba för exempelvis serietittande sent om kvällarna. Därtill bjuder panelen som sitter i 14X på 90 Hz uppdateringsfrekvens, så att du utöver arbete också kan ägna dig åt lite enklare gaming.

Och som tur är så finns också prestanda för enklare gaming.

Vivobook Pro OLED är nämligen utöver kompetenta processorer, PCIe 4.0-lagring och snabb RAM också utrustade med dedikerade grafikkort. I våra nuvarande modeller sitter GeForce RTX 3050, men fler modeller med andra specifikationer tillkommer senare.

Sammantaget är det här en laptopserie för dig som exempelvis är en student som behöver lite mer beräkningskraft, för dig som ägnar dig åt lite redigering på hobbynivå eller för dig som vill ha en kraftfullare hemmakontorslaptop med rum för enklare gaming. Men framförallt är det en laptopserie för dig som ställer höga krav på skärmar.

Se videon för vår fulla genomgång och jämförelse mellan de två storlekarna innan du läser mer om våra nuvarande modeller via länken nedan.