En elektrisk skateboard

Vi välkomnar Roadsurfing The Legit

Elektriska skateboards hamnade i ropet redan 2015, när Youtubern Casey Neistat började åka runt på New Yorks gator på sådana. För svensken som varit sugen på att replikera honom har det dock varit svårt – både för att de varit väldigt dyra, men framförallt för att det inte funnits några lagliga alternativ. Fram tills nu.

Danska Roadsurfings nya The Legit är nämligen en mer kostnadseffektiv modell anpassad specifikt för den skandinaviska marknaden. Den är utrustad med en motor på 250W, vilket är den maximalt tillåtna effekten, som ger oss en topphastighet på 20 km/h och en räckvidd på upp till 15 km.

The Legit är en så kallad cruiser-bräda, vilket är ett lite mindre och styvare syskon till longboards. Den relativt kompakta storleken ihop med en vikt på blott 5,5 kg gör den enkel att bära med sig på kollektivtrafiken, för dig som snabbt och smidigt vill ta dig runt stan.

Men bara för att det är en mer kompakt bräda betyder det inte att den är obekväm för längre sträckor. Hjulen är stora nog för att parera ojämnheter i vägarna och truckarna gör ett bra jobb i svängarna, så att du kan glida runt med självsäkerheten intakt.

Hur snabbt du glider runt styr du med den medföljande fjärrkontrollen. Det är via den du alternerar mellan de tre olika hastighetslägena och använder bromsen, och för dig som åkt bräda tidigare går det snabbt att vänja sig vid en elektrisk variant som denna.

Om du vill veta mer om hur The Legit fungerar och hur den är att använda får du gärna se vår videogenomgång här i nyheten. Du hittar sedan produktsidan via länken nedan.