Med världens snabbaste CPU

Taurus Gaming Elite RX 6800 XT - 5800X3D

För en vecka sedan släppte AMD världens genom tiderna snabbaste spelprocessor, och nu finns den att få i Taurus.

Processorn i fråga heter Ryzen 7 5800X3D och är en oerhört intressant vidareutveckling av Ryzen 7 5800X. Den stora och avgörande skillnaden, vilken gjort 5800X3D till ett fullkomligt brutalt prestandamonster för spel, stavas 3D V-Cache.

Genom den här nya tekniken har AMD lyckats stapla cache på höjden, ovanpå processorn. 5800X3D är utrustad med hela 100MB cache, att jämföra med 36MB på 5800X, vilket ger betydande prestandaförbättringar i många spel.

Att 5800X3D tagit förstaplatsen för spelprestanda är än mer imponerande när man tar i beaktande att den har lägre frekvenser än 5800X och bibehållen, tillika suverän, energieffektivitet. 3D V-Cache har dock än så länge en noterbar begränsning; att den inte klarar höga frekvenser. Därför har AMD valt att låsa överklockningsmöjligheten på processorn, så att du som slutanvändare inte riskerar skada processorn.

Utöver världens bästa spelprocessor bjuder Taurus Gaming Elite RX 6800 XT - 5800X3 självfallet även på både högpresterande och högkvalitativa komponenter i övrigt.

Grafikkortet är ett Radeon RX 6800 XT, en kraftfull modell som passar suveränt för dig som vill få många bilder per sekund i upplösningen 1440p – men kan också passa dig som spelar i 4K.

Om du är ute efter skyhög prestanda i e-sport kan det här också vara ett suveränt alternativ för upplösningen 1080p, då processorn i många e-sportstilar kan nyttja den överdimensionerade kraften hos grafikkortet. Vi rekommenderar dock att läsa recensioner där just de e-sportstitlarna du spelar testas, då effekten av processorns enorma cache kan skilja beroende på spel.

Utöver en monstruös processor och ett högpresterande grafikkort bjuder datorn också på 32GB högpresterande DDR4, stabil och snabb PCIe 4.0-lagring, ett kompetent B550-moderkort, ett högkvalitativt nätaggregat och en både snygg och effektiv sluten vattenkylare för processorn.

Därtill får du alla fördelar av att välja en Taurus.
Alltså tre års generös garanti, en ren Windows 11-installation, suverän kabeldragning och enorma uppgraderingsmöjligheter – de byggs nämligen uteslutande med komponenter som följer branschstandard.

Efter att du sett videon kan du läsa mer om och köpa Taurus Gaming Elite RX 6800 XT - 5800X3D via länken nedan.