2022-05-21

Jabra True Wireless

Vi guidar dig till rätt modell

Nu när vi äntligen har Jabras oerhört populära True Wireless i sortiment är det dags för en videogenomgång av deras olika modeller, med fokus på serien Elite.

Jabra, som faktiskt är marknadens näst största tillverkare i segmentet, har gjort sig kända för att erbjuda moderna, välfungerande och funktionsrika modeller till konkurrenskraftiga priser, där mikrofonerna ofta lyfts fram i särskilt positiv bemärkelse.

Just det stämmer verkligen på det senaste flaggskeppet, Elite 7 Pro, som utöver att bjuda på en kavalkad av moderna funktioner också är utrustad med mikrofoner som använder sig av benledningsteknik. I varje snäcka sitter nämligen utöver tre mikrofoner även sensorer som känner av när du pratar, genom vibrationerna i din käke, och med hjälp av dem och en algoritm kan headsetet skilja på din röst och omgivningen.

Resultatet av detta är att Elite 7 Pro kan sålla bort bakgrundsljud som buller, bilar och vind – så att den du pratar med hör dig även när du är exempelvis är ute i blåst eller när du går längs vältrafikerade gator, vilket normalt inte går att räkna med när man använder True Wireless. I videon ger vi exempel på hur detta fungerar i verkligheten, så att du själv kan avgöra hur bra du tycker det fungerar.

Men det är inte bara häftig mikrofonteknik som finns att gilla med Jabras senaste flaggskepp. Det har också en suverän blandning av extrafunktioner, en mångsidig ljudbild, en kompetent app, ett smidigt etui, slank design och skön passform. Detsamma gäller även syskonmodellen Elite 7 Active, som också det är ett fullpackat premiumheadset. Skillnaden mellan de två är att det senare inte har benledningstekniken, men det har i sin tur en sportigare utformning med ett silikonhölje anpassat till hård träning,

Alla är dock inte ute efter hörlurar i premiumsegmenet och Jabra erbjuder också både en sportig mellanklassmodell, Elite 4 Active, och en förvånansvärt kompetent instegsmodell som heter Elite 3. I videon går vi igenom alla skillnader mellan de olika prisklasser och pratar om vilka modeller som passar för vad. Vi har även inkluderat deras förra flaggskepp, 85T, som tack vare suverän ljudbild och en annorlunda passform fortfarande är en högst relevant modell.

Efter att du sett videon får du gärna läsa mer om de olika modellerna via länken här nedan.