2022-05-25

MSI GF66 Katana 11UC

Instegslaptop för gaming – vad erbjuds?

Är du på jakt efter din första gamingdator eller bara ett smidigt och prisvärt alternativ för avslappnat hobbyspelande har du troligen stött på MSI Katana-serien, som innehåller prispressade gaminglaptops med fokus på det viktigaste. Men vad innebär det?

I den här videon går vi igenom modellen GF66 Katana 11UC och pratar om vilken typ av gaming den är lämpad. Det är en enklare modell utrustad med grafikkortet GeForce RTX 3050 och den sexkärniga processorn Core i5 1100H. Den gör sig därför bäst för mer lättdrivna speltitlar som exempelvis Fortnite, där vi fick mellan 80-100FPS med grafikinställningarna medium.

Men då laptopens skärm har den lättdrivna upplösningen Full HD går det även att spela många moderna och mer krävande spel på den, om man är villig att justera inställningarna för att nå ett högre antal bilder per sekund. I många populära e-sporttitlar, exempelvis League of Legends och Counter Strike: GO, är det desto enklare att nå högre FPS, och då kan vi ta vara på den med skärmens 144 Hz i uppdateringsfrekvens.

I övrigt bjuds vi bland annat på en trevlig anslutningsuppsättning, ett stabilt chassi och lättillgänglig uppgradering av både internminnet och lagringen, där vi utöver den inkluderade NVMe-enheten också har en ledig 2.5”-plats med SATA.

Se videon för vår fulla genomgång och läs sedan mer om MSI GF66 Katana 11UC via länken nedan. Om du är ute efter mer prestanda kan vi också tipsa om att det även finns en Katana-modell med GeForce RTX 3060 och 16GB internminne, vilken du också hittar här nedan.