Bordsfläkt vs dator

Kan man kyla Core i7 med en USB-fläkt?

Med sommaren runt hörnet är det dags att börja fundera på hur du ska hålla dig själv, och kanske även din dator, sval.

För att belysa det tog vi vårt förnuft till fånga och testade om man kan kyla en dator med Nordic Homes bords- och golvfläktar, som sig bör.

Till vår hjälp tog vi med oss deras nya portabla USB-fläkt, ny för säsongen, och deras bladlösa golvfläkt, som vi gjort video om en gång tidigare.

USB-fläkten är en kompakt hybridfläkt som går att använda sladdansluten, med USB-C, eller portabelt, med det inbyggda batteriet på 4 000mAh. Med andra ord är det här en fläkt både för de heta sommardagarna framför datorn och för när du vill bege dig ut i solen, sömlöst och enkelt.

För dig som är ute efter en mer stationär lösning passar istället den bladlösa golvfläkten bättre. Den bjuder både på en kraftfull fläkt och en tank du kan fylla med kallvatten och de inkluderade kylklamparna, för att göra brisen sval.

Om du är nyfiken på hur effektivt det är att använda de här fläktarna till att kyla en dator får du väldigt gärna se videon i galleriet ovan. Därefter kan du läsa mer om de två modellerna via länken nedan.