2022-06-07

Glorious GMMK 2

Bygg ditt drömtangentbord – eller köp det färdigt

Att bygga sitt eget tangentbord har snabbt blivit en populär hobby här i Sverige, men att komma igång med att bygga sitt första är inte alltid det enklaste. Det finns en uppsjö av olika delar att välja på och det krävs ofta en lödpistol för att komma igång.

En av de som försökt råda bot på det och göra hobbyn mer lättillgänglig är Glorious Gaming, som erbjuder allt du behöver för att komma igång –helt utan förkunskap.

I den här videon går vi igenom nykomlingen GMMK 2, som är deras andra generation mekaniska gamingtangentbord med modulärt upplägg. Den här modellen finns i två storlekar, 65% och 96%, och går att köpa som barebone eller färdigbyggd.

Med barebone innebär det att du får ett färdigmonterat chassi med kretskort och en inkluderad kabel, som du sedan själv kompletterar med de brytare och de tangenter du själv föredrar. Här används så kallat hot-swap för de mekaniska brytarna, vilket innebär att du inte behöver några verktyg eller en lödpistol för att montera brytarna. Det här ett oerhört tacksamt sätt att komma in i hobbyn, då du på ett enkelt sätt kan konfigurera tangentbordet precis som du vill.

Föredrar du istället ett färdigbyggt tangentbord erbjuds det också. I dem används deras nya och suveräna brytare Fox tillsammans med ABS-tangenter med två lager, även kallat double-shot, vilket innebär att tangentbordets RGB-belysning lyser genom tecknen. Något vi verkligen gillar med deras färdigbyggda varianter är att de är byggda på precis samma barebone man kan köpa löst, så att vi även här enkelt kan byta brytare, tangenter och kabel.

Oavsett vilken av versionerna du väljer får du ett välbyggt chassi med gott om gods och ett aluminiumhölje ovantill. Därtill får vi RGB både vid varje brytare och på båda tangentbordets sidor, som vi antingen styr på själva tangentbordet eller via den kompetenta programvaran Glorious CORE.

Sammantaget är GMMK 2 oerhört välkomna tillskott på marknaden, både för dig som vill köpa ett färdigt tangentbord och för dig som vill bygga själv. Du hittar våra olika modeller och alla tillbehör du behöver för att sätta din egen prägel via länken nedan.