2022-06-08

  512 Audio

  Tempest, Skylight & Limelight

  I denna video går vi igenom tre stycken mikrofoner från märket 512 Audio, en USB-mikrofon och två stycken XLR. Detta är ett märke som är en del av företaget Warm Audio som gör prestigefyllda mikrofoner för professionellt bruk. 512 Audio är deras sätt att kunna vara lite mer tillgängliga för fler kreatörer och gamers som letar efter premiummikrofoner utan att spendera flera tusen kronor.

  Tempest, som är deras USB-mikrofon, är en mikrofon som är enkel att använda och det behövs inte heller några externa tillbehör utan den kommer med allt du behöver för sjukt bra ljudkvalité. Den är också utstyrslad med en guldpläterad kapsel, för vem vill inte ha en mikrofon med guld i sig? Denna mikrofon har många olika användningsområden i allt från podcasting, streaming, inspelning, mm. Perfekt för en setup där du kanske streamar på Twitch eller spelar in Youtube-videos, eller om du helt enkelt bara vill ha bra röstkvalité när du spelar med dina vänner.

  Skylight är en XLR-mikrofon och är en 34mm kondensatormikrofon. Denna ger dig riktigt detaljrikt och krispigt ljud och passar dig som vill spela in något där det är viktigt att det är tydlig kvalité, som till exempel sångröst eller storytelling. Den väger hela 1000g och har ett väldigt snyggt vintage-utseende.

  Den sista mikrofonen i videon är Limelight som är deras dynamiska mikrofon. Denna har ett väldigt snävt pickup-mönster så den är extra bra på att inte plovka upp lika mycket bakgrundsljud. Den kommer även med ett lowcut-filter som går att stänga av och sätta på med hjälp av en liten switch på undersidan av mikrofonen.

  Låter någon av dessa intressant? Spana in genomgången och läs mer om produkterna: