2022-06-15

Fler SFX att välja på

Seasonic SPX äntrar marknaden

Små men kraftfulla nätaggregat i SFX-klassen har varit hett efterfrågade på senare tid, då fler och fler väljer att bygga i högpresterande datorer i ITX-chassin. Till en början var det oerhört skralt med alternativ i det segmentet, men fler och fler tillverkare har anslutit sig till skaran som erbjuder kraftfulla nätaggregat i miniformat. Den senaste i den raden är Seasonic, som med den nya serien Focus SPX erbjuder högkvalitativa SFX-nätaggregat i två effektklasser.

SPX 750W och 650W är båda strikta SFX-nätaggregat, vilket innebär att de är 100mm långa, och har utrustats med tystgående och semipassiva 92mm-fläktar. Inuti nätaggregatet hittar vi en sladdlös design där endast högkvalitativa komponenter används och de båda modellerna uppnår de stränga kraven för certifikatet 80+ Platinum.

Till SPX ingår en ATX-adapter, men de nya nätaggregaten är primärt tänkta för att användas i kompakta chassin. De inkluderade kablarna är kortare än de på ATX-nätaggregat och kommer inte nå exempelvis CPU-kontakten i många fullstora chassin.

Något Seasonic valt att göra med SPX, som i ett normalfall hade kunnat upplevas negativt, är att inte klä in kablarna i flätning. Detta är dock positivt när du ska bygga i ett kompakt chassi, då dessa är enklare att böja och forma än de med flätning.

Sammantaget är SPX-serien ett påkostat och kompetent alternativ på SFX-marknaden, som dessutom bjuder på hela tio års garanti. Se videon för vår fulla genomgång och läs sedan mer om modellerna via länken nedan.