Samsung Tab A7/S6 Lite

Välja tangentbord

Vi kikar på ASUS ROG-sortimentet

Är du förtjust i ASUS Republic of Gamers-estetiken och på jakt efter ett tangentbord som passar in med dina komponenter och tillbehör är det här videon för dig.

I den här går vi nämligen igenom vårt nuvarande sortiment ROG-tangentbord, vilka alla är högkvalitativa modeller med läcker design och ASUS Aura Sync. ROG är uppdelad i två olika modellserier. De mest påkostade och unika modellerna hittar vi i serien som bara heter ROG, medan de med en bredare tilltänkt målgrupp och mer traditionell design återfinns i serien ROG Strix.

I serien ROG hittar vi just nu två modeller, som båda är tangentbord som gör saker lite annorlunda.

Det första av dem heter ROG Claymore II Wireless och är ett fullmatat flaggskepp till tangentbord, vars stora dragplåster är att det är tudelat. Hela den numeriska delen, som också huserar volymhjul och programmerbara extraknappar, går nämligen att koppla loss. Med andra ord kan du snabbt och enkelt förvandla ditt fullstora tangentbord till en TKL-variant när du vill ha mer rum för musen. Claymore II har dessutom mekaniska brytare med optisk avläsning, för blixtsnabb respons och suverän tillförlitlighet.

Den andra modellen heter ROG Falchion, vilket är ett trådlöst gamingtangentbord i den oerhört kompakta formfaktorn 65%. Här bjuds vi både på gott om funktionalitet, däribland en touchpanel för exempelvis volymstyrning, och enorm batteritid för storleken, upp till hela 400 timmar.

För dig som istället är ute efter ett mer traditionellt utformat gamingtangentbord med hög kvalitet och moderna funktioner är ROG Strix Scope-serien ett intressant alternativ.

Här bjuder nämligen ROG på gott om valmöjligheter, med olika storlekar, utföranden och brytare att välja på. Storleksmässigt finns Scope både i fullstor och i formfaktorn TKL, vilket innebär att den inte har en numerisk del.

Du kan också välja på trådbundet eller trådlöst och på standardvarianten eller Deluxe-varianten, vilken kommer med ett inkluderat handleddstöd. Båda storlekarna finns i den typiska, mörka ROG-designen – men Scope TKL finns också i en grå/vit variant som heter Moonlight.

Sist men inte minst erbjuder ROG flera olika brytare. De har sina egna opto-mekaniska RX-brytare och de mer klassiska mekaniska brytarna NX, plus att de erbjuder modeller med mekaniska Cherry MX-brytare.

Det finns med andra ord gott om valmöjligheter. Alla kombinationer av färg, storlek och brytare finns inte – men det finns flera att välja på och det kan tillkomma ännu fler framöver. Så spana gärna in vårt nuvarande sortiment via länken här nedan, där du hittar alla våra tangentbord i ROG- och ROG Strix-serierna.