Galaxy Z flip fold
  2022-07-01

  Svenska Pop-undret

  Ny chassiserie från Fractal Design

  Fractal Design har på senare år börjat introducera fler och fler alternativ till deras klassiska, mer nedtonade skandinaviska design med stängda frontpaneler och raka linjer, med serier som Meshify och Torrent. Men med den nya mellanklasserien Pop, som vi går igenom i videon ovan, tar de ett ännu längre steg från deras vältrampade stig än vad vi sett tidigare.

  Med Pop introducerar de nämligen inte bara ett nytt formspråk och en ny layout, utan också flera nya färger. Till modellen Pop Air RGB har vi fyra livliga och ungdomliga färger att välja på, utöver vitt och svart, vilket är oväntat att se från Fractal.

  Något annat oväntat är att de nya chassina alla har plats för 5.25”-enheter. De har alla luckor i nedre delen av fronten som i standardutförande gömmer en liten behållare och två 3.5”-vaggor, men om vi avlägsnar dessa kan vi installera exempelvis optiska enheter. Överraskande, men också oerhört välkommet för många.

  I övrigt är det mer av det vi väntar oss av Fractal – alltså god byggkvalitet, lättarbetat inre, flexibla lagringsmöjligheter och varianter med fokus på antingen luftflöde eller ljuddämpning. Utöver att välja bland de tre storlekarna Pop Mini, Pop och Pop XL, vilka finns i totalt tjugo olika versioner, väljer du också själv om du vill ha USB-C på frontpanelen, då detta är ett tillval.

  Se videon för vår fulla genomgång och våra intryck innan du läser mer om de olika modellerna via länken nedan.