Galaxy Z flip fold

Headset med allt?

SteelSeries Arctis Nova Pro & Pro Wireless

Jakten på det ultimata gamingheadsetet är ständigt pågående och ingen har väl egentligen varit nära att nå hela vägen in i hamn på alla punkter – men när man läser funktionslistan för SteelSeries nya flaggskepp Arctis Nova Pro Wireless får man ändå ställa sig frågan om vi rott färdigt.

Här bjuds vi nämligen på en skrattretande lång rad funktioner som gör dessa lämpade såväl datorspelande, konsolspelande, mobilanvändning som pendling – med enorma inställningsmöjligheter och flera lyxiga extrafinesser därtill.

Det som får dem att sticka ut på marknaden allra mest är dock den medföljande stationen, som bjuder på volymhjul, dubbla USB-C, line-in, line-out, goda inställningsmöjligheter utan mjukvara, OLED-skärm och batteriladdare. Till Nova Pro Wireless ingår två batterier, som du kan byta utan att stänga av headsetet, så att du i praktiken har oändlig batteritid.

Föregångaren Arctis Pro Wireless hade även den en liknande lösning, men i jämförelse med det headsetet bjuder Nova Pro Wireless på ett lyxigare bygge, markant bättre ljud och extrafunktioner som ANC. Där föregångaren kändes som ett bra headset med premiumfunktioner, känns detta mer som ett renodlat premiumheadset.

Även den trådbundna varianten, som bara heter Arctis Nova Pro, har en medföljande station. GameDAC 2, som den heter, bjuder på rejäl hörlursförstärkning och stöd för 96 KHz/24-bit, vilket ger dem ännu bättre ljud än dess trådlösa syskon har.

De har båda en dynamisk och detaljrik ljudbild med goda förutsättningar för blandanvändning, även om de primärt är inriktade mot gaming, men förstärkningen till den trådbundna varianten ger tightare bas och bättre tryck i hela ljudbilden. De är båda även utrustade med AI-mikrofonen ClearCast Gen 2, men också här drar det trådbundna syskonet det längsta strået tack vare förstärkningen.

Den modellen har dock inte lika många extrafunktioner, det saknar utöver trådlös anslutning också exempelvis ANC och Bluetooth-mixning, men är ändå ett oerhört kompetent alternativ med god komfort och imponerande spelljud.

I videon går vi igenom båda headseten och ger våra intryck av dem, se gärna den innan du läser mer om dem via länkarna nedan.