Lacie mobile drive
Lagerrensning 2022

Corsair i nya vatten

Företagets första laptop är här

Från att ursprungligen uteslutande tillverka komponenter har amerikanska Corsair på senare år breddat sitt sortiment markant, bland annat med färdigbyggda datorer, en egen gamingskärm och en storsatsning på streaming, genom förvärvandet av Elgato. Nu har breddandet och streamingsatsningen kulminerat i en helt ny kategori: streaminganpassade gaminglaptops.

Med deras dagsfärska modell Corsair Voyager a1600 har de nämligen kombinerat sin hårdvaruexpertis med Elgatos mjukvaruexpertis, och resultatet är en kraftfull gaminglaptop med inbyggd Stream Deck-funktionalitet.

Stream Deck, Elgatos oerhört kraftfulla mjuk- och hårdvarulösning som på ett lättbegripligt sätt ger streamers tillgång till kraftfulla makrokommandon och extrafunktioner, satte snabbt standarden för hela branschen och är ett oumbärligt verktyg för många innehållsskapare, gamers och teknikintresserade världen över. Att nu få den funktionaliteten i ett bärbart format är oerhört välkommet, och ger Corsairs nykomling en unik position på marknaden.

Men Voyager a1600 har inte bara finesser och funktioner anpassade för streaming, utan även prestanda. Nykomlingen är utrustad med upp till AMD:s kraftfulla och åttakärniga processor Ryzen 9 6900HS tillsammans med det kraftfulla laptopgrafikkortet Radeon RX6800M. Därtill bjuds vi på DDR5 och NVMe-lagring med PCIe 4.0, för ett modernt och kapabelt kraftpaket anpassat för såväl streaming som gaming.

Att Corsair ämnar göra avtryck på marknaden med sin första laptop märks också i hur de utformat den och i vilka andra funktioner de inkluderat. Voyager a1600 är en för klassen slimmad och välbyggd laptop med en påkostad kyllösning och annorlunda design.

Skärmen, som är en IPS-modell med 240 Hz uppdateringsfrekvens, 100% sRGB och upplösningen 2 560 x 1 600 pixlar, sitter uppskjuten och lämnar ett hålrum mellan den och raden med Stream Deck-knappar på laptopens underdel.

På underdelen hittar vi också ett RGB-belyst mekaniskt tangentbord, en enorm pekplatta, en fingeravtrycksläsare och en kraftfull uppsättning anslutningar, däribland två USB-C-portar med USB 4 och Thunderbolt 3-stöd. För dig som använder Corsairs trådlösa gamingtillbehör kan du också ansluta dessa helt utan mottagare, datorn har nämligen inbyggd Slipstream som ger dig snabb trådlös anslutning med kompatibla tillbehör.

Sammanfattningsvis är detta en oerhört intressant debutant som bjuder på en unik uppsättning funktioner som bör uppskattas av såväl gamers, innehållsskapare och streamers. Vill du läsa mer om Voyager a1600 hittar du den via länken nedan.