7977 minecraft stamsite tävling
Lagerrensning 2022
2022-09-07

Sverige > Finland

Första Finnkampen i e-sport gick till blågult

Samtidigt som det skuttades och frustades under Finnkampen i Helsingfors utspelade sig något långt viktigare i Stockholm – den första Finnkampen i e-sport.

Utanför IKEA City i Gallerian satt blågula och vitblå gamers vid Taurus-datorer för att visa vilket av de två länderna som avlar fram bäst mus- och joystickkonnässörer. Resultatet blev lika historiskt som självklart.

Det svenska e-sportlandslaget kröntes efter Rocket League-finalen till totalsegrare i den allra första Finnkampen i e-sport, och hade därmed cementerat sina platser i e-sportens annaler.
Efter att jublet lagt sig reflekterade Sveriges förbundskapten, tillika CS:GO-legendaren, Fredrik ”Jaegarn” Kempf över segern.

- Det är en laginsats från hela truppen när vi kammar hem Finnkampen. Att få göra det inför en jublande livepublik bland familjer och vänner känns såklart stort. Landslagsspelarna har dessutom visat upp en professionalism som öppnat upp fler ögon för e-sporten. För e-sporten tar vi med oss många segrar framåt och fortsätter vårt hårda jobb i kommande mästerskap, säger Fredrik ”Jaegarn” Kempf förbundskapten för landslaget.

Som en fotnot kan vi nämna att de svenska dam- och herrlandslagen vann den mindre omtalade Finnkampen i friidrott, om ni mot förmodan intresserar er för arkaiska aktiviteter.

Foto: Emil Eriksson