ASUS Moonlight Promo

HAF 700

Mäktigt chassi från Cooler Master

Om du ska sätta ihop ett riktigt skrytbygge till gamingdator, ett där den potentiellt stora värmeutvecklingen höstens lanseringar från Nvidia, AMD eller Intel potentiellt kan medbringa inte ska vara några problem för vattenkylningen du har tänkt dig, så har du verkligen hittat rätt!

Cooler Masters nya HAF 700 är ett datorchassi där RGB-fläktarna är många, kabeldragningsmöjligheterna stora och begränsningarna sett till vilka komponenter som får plats i princip är obefintliga. Oavsett om du vill få plats med ett E-ATX-moderkort i den absolut största klassen, ett gigantiskt Arc-, Radeon- eller GeForce-grafikkort eller egenbyggd vattenkylning med radiatorer som kan kyla vad som helst så kommer du få plats med det i nykomlingen.

Denna gigant till datorkabinett är baserad på samma stomme som deras tidigare ”over-the-top”-variant HAF 700 Evo, men till skillnad från den får vi nu en frontpanel i mesh för att få till ett riktigt bra luftflöde. Med andra ord så lever verkligen det här chassit upp till HAF-namnet, som står för ”high airflow”. Denna meshfront gör att detta chassi passar lika bra för luftkylning som det gör för egenbyggd vattenkylning och slutna vattenkylare, även kallade all-in-one-kylare (AIO).

De nya och 200mm stora Sickleflow-fläktarna har bättre effektivitet och prestanda än någonsin, och RGB-belysningen på både fläktarna i fronten och även de tre 120mm-fläktar som sitter i bak och i botten av chassit gör att din gamingsetup verkligen kan lysa upp hela rummet om du skulle vilja det. Du kan få plats med totalt 18 fläktar i HAF 700, vilka du kan styra med den inkluderade PWM-fläkt- och A-RGB Gen 2-hubben som du hittar bakom moderkortet, i samma utrymme där du kan montera nätaggregat och hårddiskar.

Cooler Masters nykomling är dessutom till största del möjlig att uppgradera och bygga i helt utan att du behöver verktyg, en trevlig bonus till ett redan generöst och lättbyggt chassi.

Cooler Masters HAF 700 sätter verkligen inga gränser och är ett chassi du definitivt bör spana in om du är på jakt efter att sätta ihop ett monsterbygge den här hösten. Kika gärna på vår video där vi går igenom allt som det här chassit har att erbjuda, samtidigt som vi sätter ihop ett stilrent och RGB-fyllt bygge.


Här hittar du Cooler Master HAF 700: