8168

Arctis Nova 7

SteelSeries sortiment fortsätter växa

Med modellerna Arctis Nova Pro och Nova Pro Wireless inledde SteelSeries en ny era för sina gamingheadsets, där de började med att släppa flaggskeppsmodeller med extra allt.

Nu har de lanserat mer plånboksvänliga alternativ i Nova-serien och i den här videon kikar vi på de nya modellerna Nova 1, Nova 3 och Nova 7 – där fokus ligger på den senare.

Just Nova 7 tror vi kan bli en storsäljare, då de här kombinerat mycket av det som gjorde Nova Pro Wireless suverän samtidigt som de sparar in på funktioner som får anses lyx.

Bland de kvarvarande funktionerna hittar vi bland annat både 2.4 GHz och Bluetooth med mixning, så att du exempelvis kan prata i mobilen samtidigt som du spelar på din dator eller konsol, och en AI-driven, brusreducerande mikrofon som hjälper till att avskärma bakgrundsljud.

Vi har även här både ChatMix och Sonar-mjukvaran till PC, som ger tillgång till både surroundljud och utförliga inställningsmöjligheter. Därutöver har vi fortfarande suverän ergonomi, men nu med sportmesh- istället för konstläderkuddar.

I jämförelse med Nova Pro Wireless saknar vi dock bland annat aktiv brusreducering, basstation och möjligheten att byta batteri. Vi får här dock bra batteritid, upp till 38h, och snabbladdning över USB-C som ger hela sex timmar speltid efter endast 15 minuter laddning.

Nova 7 finns just nu i tre olika versioner som alla har stöd för PC, Nintendo Switch, Meta Quest 2 och mobila enheter. För dig som spelar på de senaste konsolerna rekommenderas dock modellen Nova 7P för PlayStation 5 och Nova 7X för Xbox Series S|X, då de är särskilt anpassade för respektive konsol. Just nu har vi Nova 7 och Nova 7P i sortimentet, men Nova 7X är på ingång.

För dig som letar efter något mer prispressat erbjuds istället de trådbundna modellerna Nova 1 och Nova 3. Skillnaderna mellan de två modellerna är att den mer påkostade modellen Nova 3 bjuder på AI-driven mikrofon, RGB, E.Q och surroundljud till PC, Xbox Series S|X och PlayStation 5. Den har även fler anslutningar att välja på, då den har USB-C, USB-A och 3.5mm – medan Nova 1 endast har 3.5mm.

De har dock båda suverän ergonomi med den nya designen och sportkuddar, plus att de har SteelSeries nya hörlurselement Nova Acoustic System, som vi även hittar i Nova 7. Du hittar alla nya modeller via länken här nedan.