ASUS Moonlight Promo
2022-10-19

Playseat

Välj rätt stol för simracing

För dig som vill ta ditt körande till nästa nivå därhemma är en racingstoll ett måste. I den här videon går vi igenom våra tre mest populära modeller från den omtyckta tillverkaren Playseat, och pratar lite om passande pedaler och rattar till respektive modell.

Playseats instegsmodell och vår absolut mest populära racingstol är varianten Challenge, en enklare modell med attraktiv prispunkt och de allra viktigaste funktionerna. En funktion som gjort den här modellen oerhört populär är möjligheten att fälla ihop den, även med ratt och pedaler monterade, så att man enkelt kan ställa undan den när man inte spelar.

Här bjuds vi på goda justeringsmöjligheter och ett stort längdspann, vilket gör att den kan anpassas till att passa såväl barn som vuxna. För dig som är bredare om axlarna kan den dock vara åt det smalare hållet, och då är exempelvis modellen Trophy ett bättre alternativ.

Trophy är en större och rejälare modell gjord för att vara permanent uppsatt, även om den enkelt kan flyttas, och har mer universell passform i sätet. Här har vi också bättre justeringsmöjligheter i många led, men då det krävs insexnyckel för justeringar lämpar den sig inte lika bra för dig som delar stolen med en annan. Det här är modellen för dig som vill ha en såväl skön som stabil racingupplevelse i hemmet, utan att ta steget upp till den långt mer påkostade modellen Sensation Pro.

Sensation Pro är entusiasternas val. Här bjuds vi på en rejäl rigg med skärmstativ och en högkvalitativ, fast rally-stol på en skena som gör det enkelt att justera längden till pedalerna. Det här är valet för dig som vill ha en helgjuten spelupplevelse med inlevelsefull racing.

För att fullända din racingsimulator kommer du också vilja välja rätt rattar och pedaler, där vi i videon visar upp två lite enklare alternativ från Logitech till Challenge och Trophy, och våra lyxigare tillbehör från Moza till Sensation Pro.

Om du är intresserad av en racingstol hittar du Playseat-modellerna via länken här nedan, och via länken intill hittar du vårt Moza-sortiment.