Streamers and creators 8146
pre-dk 125

DeepCool på CES

Fler flaggskeppsutmanare och digital revolution

DeepCool, som tidigare främst varit förknippade med budgetorienterade chassin, har på senare tid storsatsat på att utmana de dyrare drakarna med aggressivt prissatta flaggskeppsprodukter.

De har bland annat rönt stora framgångar med den senaste generation tornkylare, där flaggskeppet AK620 har seglat upp till att bli en av våra mest populära modeller. Den bjuder på oerhört hög kylkapacitet och utmanar marknadens mest högpresterande tornkylare, trots att den är betydligt billigare.

Under årets CES-mässa fortsatte de på den inslagna vägen, att försöka utmana branschledarna på ett kostnadseffektivt sätt. Den här gången gjorde de det genom att lansera den mångsidiga och högpresterande fläkten FT14, som de menar ska utmana andra premiumfläktar till ett bättre pris, och nästa iteration av tornkylarserien Assassin.

Assassin IV, som nykomlingen heter, blir DeepCools nya flaggskeppskylare och bjuder på både förbättrade fläktar och ett nytt, läckert utseende. Precis som föregångaren bjuds vi på 280W TDP, men den här gången ska vi uppnå den kylkapaciteten vid lägre ljudnivå. DeepCool presterande inga exakta siffror, men med tanke på föregångarens redan låga ljudnivå bör den här bli en tystgående bekantskap. Som en bonus kan man byta mellan två olika fläktlägen via ett reglage på kylaren, så att man direkt i hårdvaran kan säkerställa tystgående drift. Snyggt.

Den stora uppgraderingen är dock inte prestandan, utan utseendet. Istället för föregångarens öppna, och i ärlighetens namn ganska så alldagliga utseende, bjuder Assassin IV på ett distinkt och nedtonat utseende med svarta höljen och boxdesign, som bör passa de allra flesta mer subtila byggen. Därtill har de introducerat ett otroligt smidigt sätt att koppla in och ur fläktarna vid montering, genom att sätta dem i skåror så att man och låta användaren enkelt dra ut dem istället för att använda klämmor.

Med en så pass påkostad och finessrik design kommer nya Assassin IV inte vara lika prispressad som sina småsyskon, men DeepCools ambition är ändå att ge ett bättre värde än vad de närmsta konkurrenterna ger i samma priskategori.

Utöver flaggskeppsutmanare lanserade de även en ny, digital revolution med komponenter utrustade med temperaturmätare och skärmar.

Bland dessa hittade vi exempelvis de nya chassina CH560, både med och utan suffixet Digital, där de senare modellerna har en skärm på sidan av chassit som visar systemstatus. Därutöver visade de upp AIO-kylaren LS520 SE Digital, med en skärm på pumphuvudet, och digitala versioner av deras existerande tornkylare. I galleriet kan ni se den digitala versionen av AK620, som vi nämnde här tidigare, som utsmyckats med RGB och en skärm som avläser processoranvändning och temperatur.

Sammantaget gillar vi vad vi fick se från DeepCool. De digitala versionerna, särskilt av tornkylarna, är roliga tillskott till marknaden och deras nya flaggskepp Assassin IV har på pappret vad som krävs för att bli en genuin utmanare till giganterna i det övre premiumsegmentet. Vi får invänta recensioner för att se just hur bra den blir, men med tanke på hur bra syskonmodellen AK620 redan är kan vi inte vara annat än förväntansfulla.