8430
2023-02-06

Uppgradera din laptop

Hur du väljer och monterar mer lagring och minne

Om du vill blåsa nytt liv in din kära laptop finns det i många fall möjligheten att uppgradera lagringen och eller internminnet.

I den här videon går vi igenom grunderna för hur det går till, både hur du väljer komponenter och hur du sedan installerar dem i din dator, där vi använder vår ASUS VivoBook 15 som exempel. Olika modeller har dock olika förutsättningar, så vi rekommenderar att kolla vilka delar som passar just din modell innan du beställer något.

Är du osäker på vad som passar finns det flera verktyg som visar kompatibla delar, där vi i videon använder oss av Crucials verktyg, som vi länkar till i Youtube-videons beskrivning. Om du vill ha ytterligare hjälp och rådgivning finns vi självklart också tillgängliga för det, vi har kostnadsfri kundservice som du kan nå här.

Vi hoppas den här guiden kommer till nytta när du uppgraderar och önskar dig lycka till när du gör det. Du hittar länkar till de tre viktigaste kategorierna för laptopuppgraderingar nedan, där vi har lagring i form av 2.5” SSD och M.2 tillsammans med internminne anpassat för bärbara datorer, vilket kallas SO-DIMM.