6602266

ROG Azoth

ASUS bästa tangentbord hittills

Om du både vill ha funktionaliteten, prestandan och smidigheten hos gamingtangentbord från en väletablerad tillverkare och de viktigaste anpassningsmöjligheterna från DIY-tangentbord kan nya ROG Azoth vara precis det du letar efter.

Med Azoth har ASUS ROG nämligen tagit gott om inspiration från Do it Yourself-scenen och kombinerat det min sin egen förmåga att skapa kompakta men funktionsrika gamingtangentbord med hög prestanda.

Resultatet är ett trådlöst och mekaniskt 75%-tangentbord med en OLED-skärm, suverän batteritid, låg svarstid, hot-swap, PBT-tangenter, flera anslutningsmöjligheter och markant förbättrad kvalitet- och skrivkänsla – som du också själv kan påverka.

Till ROG Azoth ingår nämligen ett kit som innehåller det du behöver för att ta loss, öppna och smörja de medföljande ROG NX-brytarna efter eget behag, så att du kan mjuka upp skrivkänslan om du så vill.

Tangentbordet har dock redan från börjat en tillfredsställande och kvalitativ skrivkänsla med distinkta nedslag. Här har ASUS nämligen tagit många av custom keyboard-världens ofta använda tekniker för dämpning och isolering.

Azoth har till att börja med så kallat gasket mount-montering, vilket innebär att själva kretskortet som brytarna sitter på inte är monterat direkt mot någon av ytterhöljena. Istället sitter det på en rad silikonpackningar inemellan ovan- och nederdelen, vilket ger en bättre ljudprofil och önskvärd svikt i nedslaget. Därtill har de placerat ett tjock lager silikon mellan kretskortet och bottenplattan, ett lager skum under dem och därefter ett ytterligare lager silikon i botten av tangentbordet, vilka alla hjälper till att ta bort eko och oönskade ljud från brytarnas fjädrar.

I videon går vi igenom hela tangentbordet och visar snabbt hur du går tillväga för att ta isär och smörja brytarna. Efter att du sett den kan du läsa mer om ASUS nya entusiastmodell via länken nedan.