Inet.se
Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
2023-04-30

Video – TUF A16 Advantage Edition

Gaminglaptop från ASUS, med både Ryzen och Radeon

Om du är på jakt efter en ny gaminglaptop får du gärna hänga med när vi går igenom ASUS TUF 16, en välsvarvad mellanklassmodell med schysst prestanda, snabb skärm och förvånansvärt bra batteritid.

Vår ASUS TUF A16 är en så kallad Advantage Edition, vilket innebär att det är en modell som certifierats med AMD Advantage. Det innebär bland annat att vi hittar både grafikkort och processor från AMD, där vi i det här fallet har Radeon RX 7600S med 95W TDP och den åttakärniga processorn Ryzen 7 7735HS.

Vi går igenom AMD Advantage i mer detalj i den här videon, men i kort behöver datorn uppfylla en lång rad krav för att få certifikatet. Bland kraven hittar vi funktionerna Smart Access Memory, för mer prestanda med samma komponenter, och Smart Shift, en funktion som på ett smart sätt omfördelar strömbudgeten mellan processorn och grafikkortet – för både högre prestanda och längre batteritid.

Prestandamässigt är det här en modell som är anpassad för moderna spel i 1080p. TUF A16 är utrustad med en 16” stor IPS-liknande panel med en uppdateringsfrekvens på 165 Hz, FreeSync Premium och 100% sRGB. Det är inte den ljusstarkaste panelen vi stött på, 250 cd/m², men vi blev glatt överraskade över att ASUS valt att använda det oerhört trevliga bildformatet 16:10 även i mellanklassen – här med upplösningen 1 920 x 1 200 pixlar.

Kikar vi på funktioner och användning hittar vi kompetent kylning med behaglig ljudnivå, även om övre delen av laptopen blir noterbart varmare, för en gaminglaptop suverän batteritid vid vardagsanvändning och en kompetent uppsättning anslutningar, däribland en fullstor ethernet-port, dubbla USB-C och en fullfjädrad HDMI 2.1.

Utöver att vi erbjuds fullstora anslutningar får vi även en MUX-switch, för en ännu bättre upplevelse när du använder laptopen mer stationärt. Med en MUX-switch får du nämligen full prestanda även när du använder en extern skärm, genom att helt kringgå den annars begränsande integrerade grafiken. Värt att notera är dock att alla anslutningar sitter på laptopens sidor, om du letar efter en laptop som passar särskilt bra för stationärt spelande.

Om du vill veta mer om ASUS TUF A16 Advantage Edition får du gärna se videon i galleriet och sedan läsa mer på produktsidan vi länkar till här nedanför.