Inet.se
Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
  2023-05-13

  Windows 11 Pro Vs. Home

  Vad är skillnaden?

  Nu är det lite över ett år sedan Windows 11 rullade ut och står just nu för ca 20% av användarna där Windows 10 fortfarande dominerar. Vilket såklart inte är så konstigt eftersom det är en naturligt långsam övergångsperiod mellan nya versioner. Windows 11 bjöd på ett nytt utseende på allt från startmenyn till utforskaren och bjuder på förbättrad fönsterhantering samt sökfunktion. För gamers har vi även en integrerad Xbox-app samt tillgång till funktioner som Auto HDR för bättre videokvalité i spel.

  Men Windows 11 kommer i två olika versioner och det kan vara lite klurigt att veta vilken som passar just dig och dina behov bäst. Så därför har vi nu sammanfattat de största skillnaderna mellan de två.

  Den första skillnaden mellan de två är fysiska begränsningar, och vad vi menar med det är helt enkelt vilket stöd din hårdvara kan få av Windows. Både versionerna kommer med samma minimumkrav för att klara av att köra Windows men kommer med olika maxstöd för hårdvara. Till exempel så erbjuder Windows 11 Home stöd för upp till en processor med 64 kärnor och 128 GB i RAM, vilket är redan väldigt mycket och chansen är liten att en vardagsanvändare skulle behöva mer minne än detta. Däremot finns det absolut datorer som har mer minne än detta som vi kanske främst hittar i professionella miljöner och det är där Windows 11 Pro kommer in. Här ser taket annorlunda ut med upp till hela 2 processorer med 128 kärnor och 2 TB RAM, vilket är optimalt för dig som sitter på ett fetare system och jobbar med tunga projekt som virtuella maskiner.

  För på tal om virtuella maskiner så kommer Windows 11 Pro även med två integrerade program, nämlingen Sandbox och Hyper-V. Sandbox är ett program som jobbar med virtuella skrivbord för dig som vill testköra appar eller ladda ner något som kan vara skadligt för datorn utan att påverka din faktiska dator. Hyper-V används sedan för att köra virtuella maskiner för dig som vill testköra hela system, detta är till exempel något som kan dra väldigt mycket minne ifall man vill att de olika maskinerna ska testköras fullständigt.

  Windows 11 Pro är även optimerat för företag då det enkelt går att sätta upp gemensamma regelverk för din organisation med funktioner som Windows Update for business och Azure AD.

  Ifall du är nyfiken på att veta mer om Windows 11 Pro kan vi rekommendera att spana in vår videogenomgång. Länk till Windows 11 Pro-nyckel hittar ni här: