Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Inet på Computex - Dag 1

Inet på Computex - Dag 1

Seasonic, be quiet!, Linus Tech Tips och massa mer!

Vi begav oss till mässhallarna vid öppning, och det var vi inte ensamma om. Det är alltid speciellt att vara på den här typen av mässa, alla tävlar om uppmärksamhet och häftiga byggen, banbrytande tekniker och nya produkter avlöser varandra på löpande band.

Under våra timmar på mässgolvet stötte vi på en uppsjö av intressanta prylar, som vi bland annat visade på vår story, i vår Discord-kanal och i vårt Facebook-flöde, och besökte flera av våra partnertillverkare. Hos Seasonic stod inte helt oväntat nätaggregat på menyn, där de både tar steget över till riktig ATX 3.0 med många modeller och där de äntligen hade en egen SFX-modell med 750W att visa upp. Som alltid med Seasonic är det hög kvalitet och genomtänkt design, de är inte en av våra allra mest populära tillverkare för intet.

Efter Seasonic tog vi en sväng till be quiet!, som uppdaterat modeller för högre luftflöde, större flexibilitet uppdaterad kompatibilitet. Det är egentligen samma visa här, de har genomtänkta, väletablerade produkter som de uppdaterar med försiktighet. De förstör inte det som fungerar.

På vägen till vårt nästa möte stannade vi till vid Noctua-båset för att kika på deras samarbete med Linus Tech Tips. Passande nog var Linus där i egen hög person, och höll i den Noctua-färgade versionen av deras skruvmejsel. Alltid kul att få se en legend, särskilt i samarbete med en legendarisk tillverkare.

Efter att ha blivit oväntat starstruck svängde vi förbi Streacom, som hade något så galet som ett passivt kylt chassi med över 600W TDP. För demo-visningen använde de Core i9 13900K och ett RTX 4080, vilket möjligen var något optimistiskt med tanke på rumstemperaturen på mässan, men det var oavsett otroligt imponerande att se så pass högpresterande komponenter kylas passivt. Därtill visade de upp mätare för exempelvis temperaturer, som använder sig av E-ink. Udda, spännande och praktiskt.

Med Streacom i backspegeln var det dags att kika på chassin, där två av de allra hetaste tillverkarna just nu stod på kö. Hos Lian Li fick vi se förädlingar av deras suveräna PC-O11 Dynamic EVO och EVO XL ihop med den nya versionen Vision. Med Vision möts glas mot glas i fronten, för en än tydligare akvariekänsla. Därtill hade de ett spännande nytt tower-chassi vid namn SUP 01, som utmärkte sig med att ha grafikkortet i fronten av chassit. Sist men inte minst visade de också upp fläktar med inbyggd LCD-skärm i mitten. Varför inte, liksom.

Efter att ha strosat runt och spanat in potentiella nytillskott till sortimentet, exempelvis InWins nya koncept Free Mod, satte vi oss i en taxi och begav oss till Phanteks på hotellet Grand Hyatt. Där fick vi möta Boon i egen hög person, mannen bakom Phanteks produkter och en riktig eldsjäl inom hårdvara. Han gav oss en rundtur av deras två tillskott i NV-serien, där vi bjöds på det mindre NV5 och det större NV9. . Båda kändes som suveräna tillskott för deras respektive kategorier, där vi tror att särskilt NV5 kan bli ett oerhört populärt chassi för alla som vill bygga en modern och läcker gamingdator i lagom storlek. För att ackompanjera de nya chassina visade Phanteks även upp en ny, högpresterande AIO-kylare och en 140mm-variant av deras högpresterande fläktar D30, som nu även finns med RGB.

En hektisk, rolig dag fylld med både väntade och oväntade nyheter och möten. Följ med oss i våra kanaler för att inte missa något! Du hittar dem nedan:

En liten tillbakablick från när vi var på plats senast hittar du under #computex2019