Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Ett bättre skärmköp?

Cooler Master Tempest GP27U – för både gaming och arbete

För dig som letar efter en premiumskärm för gaming finns det nu mer än någonsin att välja mellan och även om OLED är det som är på allas läppar gör man rätt i att påminna sig själva om att även kika på modeller med andra paneltyper, så som Cooler Master Tempest GP27U.

Det här är en 27” stor gamingskärm med en lång rad styrkor för såväl gaming som arbete. Till att börja med har vi en suverän IPS-panel med 4K-upplösning, quantum dot, för enorm färgrymd, och Mini LED, för otrolig ljusstyrka och HDR 1000.

Den ger förvisso inte samma svärta och kontrast som OLED, och ser inte lika bra ut i mörker, men den utklassar vanliga IPS-paneler. Den bjuder också på bättre textklarhet och ljusstyrka än vad OLED gör och har inga bekymmer att befinna sig i ljusa rum om dagtid. Därtill löper den ingen risk för burn in, så du kommer aldrig behöva pausa för pixel refresh-program.

På gamingfronten bjuder den inte på de sinnessjukt låga responstiderna hos nykomlingarna, men med 160 Hz, 1 ms och adaptiv synkronisering ihop med den suveräna bildkvaliteten är det fortfarande en otroligt bra gamingskärm som kommer lämna få besvikna.

Men Tempest GP27U slutar in vid suverän bildkvalitet och kompetenta spelegenskaper, den bjuder även på en älskvärd uppsättning anslutningar och en KVM-switch som låter dig använda samma datortillbehör till flera bildkällor. Bland anslutningarna hittar vi utöver USB-hubb och Displayport 1.4 med DSC även dubbla HDMI 2.1, för exempelvis PlayStation 5 och Xbox Series X, och en högpresterande USB-C med 90W.

Med den sistnämnda kan du få data, bild och ström över en enda kabel till väldigt många laptops, och med KVM-switchen kan du enkelt byta vilken källa din mus och ditt tangentbord ska styra, vilket gör Tempest GP27U till ett otroligt praktiskt alternativ för dig som vill ha en och samma skärm för PC-spelande, konsolspelande och arbete – med en panel som dessutom passar alla tre användningsområden.

Det finaste av allt?
Att den här modellen, som alltså har 4K-upplösning och suverän extrafunktionalitet, är markant billigare än motsvarande OLED-modeller med 1440p-upplösning. Så om du är en blandanvändare som vill ha en skärm som passar det mesta, då kan det här vara ett ruskigt bra alternativ för dig.


För dig som inte behöver den extra arbetsytan och detaljrikedomen 4K-upplösning erbjuder kan vi även tipsa om småsyskonet Tempest GP27Q. Det är en 1440p-modell, vilket gör det enklare för fler grafikkort att nå hög fps, som har det mesta av det GP27U erbjuder – dock ingen KVM-switch eller HDMI 2.1. Läs mer om den här: